tag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post3261711574216107404..comments2024-03-11T08:24:01.358+01:00Comments on Bondjäntan: Surkålsresultat och mjölksyreplaner!Johnna Ghttp://www.blogger.com/profile/04411054794039988143noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-10397157155819112032012-03-05T21:50:44.951+01:002012-03-05T21:50:44.951+01:00Jag flyttade över min "kimchi" i mindre ...Jag flyttade över min "kimchi" i mindre glasburkar när den hade syrat klart. Funkade bra.<br />Tyvärr gillar inte alla syrat här heller ;)Boänghttps://www.blogger.com/profile/17775332683230102829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-44024998160038715362012-02-20T09:00:09.176+01:002012-02-20T09:00:09.176+01:00mums, gott med surkål! tror inte det är något prob...mums, gott med surkål! tror inte det är något problem med att öppna burken, ta lite och försluta burken igen. där jag kommer ifrån (nederländerna) brukar det stå en stor tunna med surkål i grönsaksaffären som öppnas och stängs hur många gånger som helst...riekjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-31281488264291880962012-02-14T20:29:48.923+01:002012-02-14T20:29:48.923+01:00Va roligt att det finns en mer som verkar blivit s...Va roligt att det finns en mer som verkar blivit sådär härligt tokig i surkål. Och, ja, jag skulle lägga över kålen i mindre kärl och lämna dem i typ matkällare eller liknande.ACT dietistenhttps://www.blogger.com/profile/04490442884466747993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-62982934943644716302012-02-13T16:12:32.205+01:002012-02-13T16:12:32.205+01:00Ciderbryggning, DET vill jag också lära mig. Har t...Ciderbryggning, DET vill jag också lära mig. Har testat någon gång, men det blev mer mögelodling...Fröken Dillhttps://www.blogger.com/profile/10219912738614465819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-45356034212644506102012-02-13T13:39:13.284+01:002012-02-13T13:39:13.284+01:00Ja cider och vinäger vore skoj att få till, vi bru...Ja cider och vinäger vore skoj att få till, vi brukar ha rejält överskott av äpplen vissa år. Men som sagt...tiden. Det är ju som mest hektiskt då. Kul att surkålen blev lyckad, och spännande att du testar olika varianter. Jag brukar använda spad som starter om jag har. Har inte provat att flytta över i mindre burkar, men läste någonstans att man kan fylla på med kokt avsvalnat vatten m samma salthalt som man började med, om det skulle se ut att behövas. Detta har jag dock inte provat själv ! I år har jag bara syrat gurka, och jag låter de stora burkarna stå i kylen och fiskar upp vartefter jag behöver, fast det är nog inte idealiskt.<br />Lisa/Lisas trädgårdLisahttp://blog.lisastradgard.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-79238192156903034882012-02-12T19:23:39.676+01:002012-02-12T19:23:39.676+01:00Jag blir så sugen men min tid räcker inte till lik...Jag blir så sugen men min tid räcker inte till liksom.<br />Låter så gott och det där med cider tillverkning vill jag också lära mig.<br />Vilken tur att det hela tiden dyker upp saker som man vill göra. Tänk om det varit tvärt om. <br />Har inget att göra????<br />Det kommer aldrig att hända mig kan jag säga.<br />Ha det gott<br />AnnikaAnnika Christensenhttps://www.blogger.com/profile/04306537929672582562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-54490109588771743652012-02-12T17:42:53.677+01:002012-02-12T17:42:53.677+01:00Du bär flytta kålen till mindre förpackningar, för...Du bär flytta kålen till mindre förpackningar, för den gillar inte att man lyfter på locket ofta!<br /><br />Nej, man tillsätter ingenting, när jag syrar utan vassla och med jodfri salt, har jag knölat till kålen så pass i tillredningsskedet, så att ytterligare vätska verkligen inte behövs.<br /><br />Lägg den färdiga kålen i små förpackningar som du fyller ända upp, så det blir så lite syre som möjligt.Mánadis' Vildhästhttp://www.manadisvildhast.se/blogg.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-31207173162583941392012-02-12T17:02:17.029+01:002012-02-12T17:02:17.029+01:00Ja det ska ju vara så himla nyttigt! ;-)Ja det ska ju vara så himla nyttigt! ;-)Johnna Ghttps://www.blogger.com/profile/04411054794039988143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-312108971793587643.post-32645357994867545672012-02-12T16:57:33.116+01:002012-02-12T16:57:33.116+01:00Så coolt! *imponerad*Så coolt! *imponerad*Suzanhttps://www.blogger.com/profile/10286715028874679500noreply@blogger.com