I går var det matsöndag hemma hos oss. Och sist på kvällen gjorde jag de enklaste frukostbullarna med grundrecept från Pain de Martin. Jag gjorde färdigt dem på kvällen men man kan också låta dem jäsa över natten i kylen.
ENKLASTE FRUKOSTBULLEN, 8–10 små bröd
4 dl (400 g) vatten
2 tsk (10 g) jäst
9 dl (540 g) rågsikt
1 ½ tsk (10 g) salt
1 msk (25 g) honung
Rör
ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Du
behöver bara röra tills allt blandats ihop ordentligt. (Täck bunken med
plast och ställ den i kylen över natten.)
Om du har någon gröt kvar från frukosten eller gryn från middagen funkar det bra att blanda i. Jag tog 1 1/2 dl bovete som jag hade över från middagens bön och bovetesallad. Eller varför inte solrosfrön? Ger lite tuggmotstånd...
Det var ganska skönt att nu på morgonen kunna bara gå upp och äta frukost. Även om det är väldigt mysigt med nygräddat på morgonen ;-).
Ha en underbar måndag!
Han har riktigt bra recept!
SvaraRaderaSånt gillar jag!
SvaraRadera