4 maj 2013

Nässlor i husmankosten


Dagens middag är en variant på gammal hederlig husmanskost... Ugnsgratinerad falukorv med stuvad vitkål. 


Jag är inte så förtjust i falukorv men man kan ju piffa till den, för ibland måste jag jämka med mina tonårsbarns önskemål. Jag plockade nässlor, jag tog bara topparna och la dem i blöt femton minuter. Sedan fick de rinna av innan jag hackade dem lite lätt. Därefter strimlade jag vitkål och rödlök tunt och lade dem åt sidan för att vänta på sin tur i ordningen.



Falukorven piffades till med het aijvar och creme fraicheblandning. Jag snittade korven som ett v och tog bort den delen fyllde den med aijvarröran och lite ost. Och så peppar och salt på innan de åkte in i ugnen. Medan falukorven stod i ugnen passade jag på att duscha av mig trädgårdslandet ;-)

Efter en välbehövlig dusch satte jag i gång med den stuvade vitkålen 2.0! Jag fräste sakta men säkert den uppskurna vitkålen, rödlöken och nässlorna i smör och rapsolja. Sedan stuvade jag den med creme fraich och lite salt och peppar. Himla enkelt men guda gott!

Mums filibaba!

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag allt lite nässelsugen!

    Lägger du alltså nässlorna i blöt istället för att förvälla dem?

    Smidigt i så fall! Jag har trott att man måste förvälla dem och det krånglar ju alltid till det lite.

    SvaraRadera
  2. Falukorv går alltid ned ;-)
    Ta emot den eller inte men jag har lämnat över stafettpinnen i humleupproret till dig. Läs i min blogg.
    Ha det gott o kram!

    SvaraRadera