11 sep. 2009

Solgult

Har kokat härlig solgul marmelad! Apelsin-, citron och Zuccinimarmelad kokades det igår så det räckte och blev över. Lika delar Zuccini som apelsiner och citroner och jag tror det blev en bra blandning. Smaken blev bra men det blev inte så stabbig och fast som jag hade önskat... tänkte inte riktigt på att även Zuccinin innehåller mycket vatten. Men den funkar.

Undrar vad mer jag kan hitta på med Zuccinin...?

5 kommentarer:

  1. Hmm..jag är inte så förtjust i marmelad, men det lät som en spännande blandning som du gjort!

    Jag brukar riva zuccini, morot och blanda med philadelphiaost och två ägg. Lägger röran i en pajform och in i ugnen. Smarro!

    Kram och önskar dig en härlig helg!

    SvaraRadera
  2. Cornelias Cottage: den där "pajen" måste jag ju prova! Låter väääldigt gott... och hälsosamt! :-)

    Måste erkänna att jag inte heller är någon marmeladätare, däremot har jag några i familjen som älskar marmelad. Dessutom kändes det som ett bra sätt att ta hand om zuccinin... ;-)

    SvaraRadera
  3. En favvis hos oss är zucchiniplättar :o)

    Receptet hittade jag på icakurirens hemsida, knallgott tyckte jag.

    http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?RecipeId=2603

    SvaraRadera
  4. Koola Viola: mmm zucciniplättar, det brukar jag också göra. Ska kolla in receptet och se om dessa också kan vara nåt eller om det är samma som jag gör ;-)

    Bondbruden: gott gott mums filibaba, du får väl komma och hämta en burk!

    SvaraRadera