24 sep. 2011

Svampproblems ;-)


Det är inte lätt med all svamp i skogen... Förra helgen klagade sonen över att det luktade skog i hela huset (milt sagt) när jag torkade svamp i ugnen. Idag skulle jag hålla en tid när jag var ute med dottern i skogen, det skulle gå ganska snabbt med hundpromenaden. Problem? Jo men visst, hur lämnar man stora trattisar och går vidare? Det gjorde ont i själen att bara gå vidare! Måste nog ut en gång till och plocka dessa raringar som är stora som femkronor!

Nu sitter jag och resar det jag hann ta med i all hast! Härliga mustiga grytor och såser väntar i höst och vinter!

8 kommentarer:

 1. Underbart! Synd bara att jag har en man som inte gillar svamp...
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag skulle skiva precis som föregående! Utan att ha läst kommentaren först. Som sagt, trist att inte mannen gillar... :(

  SvaraRadera
 3. Men där är du ju... jag har saknat dina inlägg =)
  Undrar sååå om allt är bra med dig?
  OCH nyfiken är jag... hur gick det med din Meditationsträdgård del 2? (bara del 1 kan jag läsa om)
  Stooora kramen till dig ha en skön helg / Mari

  SvaraRadera
 4. Så roiligt att se dig igen. Allt väl hoppas jag :)

  /Fru Purjo

  SvaraRadera
 5. Samma här, kul att "höra" av dej. Har skickat mail till dej om att jag vill beställa trädgårdsmästarsalva,men misstänker att din e-post inte funkat, så jag provar här & nu en gång till.
  Ha det gott// Susann

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. I år testade jag att rensa trattisar och annan svamp redan ute i skogen. Till min hjälp har jag svampkniven Karl Johan som jag skär av svampen med istället för att plocka den. Sedan borstar jag bort ev skräp med en borste som sitter på kniven. Väl hemma behöver jag bara snabtt gå igenom svampen för säkerhets skull. Mycket tidsbesparande!

  SvaraRadera
 8. Hej Jäntis! Tänkte bara meddela att jag kommit igång igen på Johannisbergs bigårdar. Nu jävlar blir det blogga av! Idag har jag skrivit om pollen, kanske lite intressant för er trädgårdsnördar. :)

  SvaraRadera