30 mars 2014

Nässlornas återkomst!


Jag blir löjligt glad när jag hittar buketter av nässlor! Ja i alla fall nu på våren och på utvalda ställen som i nässelbänken! Har plockat över en liter nässlor idag och så blev det ju favoriten nässelpesto idag. Här hittar du dagens nässelpesto. Och här hittar du den goda marinerade rödkålsalladen med morötter, purjo och persilja.

I år ska jag förutom nässelpesto och paj med nässlor torka nässlor. Ja jag ska göra nässelströssel! :-) Perfekt att strö över filen på morgonen. Mera vitaminer att boosta med.

Vad brukar du göra?


6 kommentarer:

 1. Hoppas att även bondjäntan återvänder till bloggvärlden!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag vet Gunilla, mitt eviga dåliga samvete. Det har varit segt mellan inläggen och knappt några besök hos någon annan. Jag ska inte lova men jag ska försöka få till det igen. Håll tummarna!

   Radera
 2. Provade nässelpesto i fjol, men tyckte det var så där. Ska prova ditt recept för nyttig vill man ju vara! Annars blir det alltid soppa på de första, nässelvatten till växterna och i fjol även till hårbottnen efter tips från min ekofrissa. Sen torkar jag och fryser om jag hinner. Bra att ha i bröd och som du säger att strö på filen. Det är ju verkligen en riktig kanongrönsak.
  Gjorde också ett nässelinlägg för några dagar sedan och det kommer att bli fler.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Ja, torkade nässlor kan man ha i nästan allt; bröd, gröt, pannkakor, kladdkaka, grytor. Helt enkelt ett bra sätt att tillföra lite extra näringsämnen, det gäller bara att inte ta alltför mycket för smaken drar lite åt torkat hö-hållet :-P

  SvaraRadera
 4. Ser utomordentligt gott ut. Ska prova själv. För här har också nässlorna börjat titta upp. Torkat nässlor har jag aldrig gjort. Även det ett bra tips.Tack!

  SvaraRadera
 5. Mmm mums! Här ser vi fram emot årets första nässelsoppa..en klassiker som är lika poppis här år från år.. ;)

  SvaraRadera