17 juni 2015

Oordning...


Här föds det kycklingar, tack och lov för det. Det har varit ont om kycklingfokus denna vår, ja ont om det mesta faktiskt men nu är en del av ordningen återställd i oordningen. I helgen kläcktes ett gäng Brahma kycklingar och jag känner livsglädjen närvarande.

OCH det är tur det, för räven har hittat sin gourmetrestaurang igen! Så det blir till att tänka om och nytt i ena hönsgården. Hur säkrar vi ännu ett varv? Ninjaräven gräver sig under gunnebostängslet 40 cm och klättrar över 180 cm... Ja dte blir nät över och så kanske el? I natt ska jag nog lägga ut en falukorv eller nåt så räven får nåt annat än höns med sig till sina ungar.

Återkommer!

5 kommentarer:

 1. Fy sjutton, det låter jobbigt. Tak på hönsgården till att börja med och sidonäten nergrävda i backen?
  Här går hönsen lösa och nån förlust blir det då och då särskilt på höstarna. Vi har haft mård som öppnat locket till hönsbur och burit iväg åtta halvstora kycklingar ett år och iller som tagit sin via husvägg, loft och ner i hönshuset.
  Hoppas det löser sig.
  Anette

  SvaraRadera
 2. Räven måste väl också få lite käk. En höna mer eller kan inte ha så stor betydelse.

  SvaraRadera
 3. Räven måste väl också få lite käk. En höna mer eller kan inte ha så stor betydelse.

  SvaraRadera
 4. Räven måste väl också få lite käk. En höna mer eller kan inte ha så stor betydelse.

  SvaraRadera
 5. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

  SvaraRadera