20 dec. 2015

I julhelgens lugn ska jag läsa, sova och ....


I julhelgens lugn ska jag läsa. Kanske jag ligger raklång och läser hela dagarna... Ja med undantag för en eller annan promenad... Jag ser verkligen fram emot Naomi Kleins böcker eftersom jag inte har läst dem än. Olja för blåbär verkar också grym intressant. Någons om läst dem?  Har inte kunnat läsa som jag brukar under hösten pga en olycka sent i våras men nu så. Jag har också några odlingsböcker av Charles Dowding samt en bok om skogsträdgårdar som ligger och väntar på mig.

Jag har faktiskt också planerat få iväg fröbeställningarna men är tvekam om jag hinner allt som ska förberedas innan dess. Vilka odlingsbäddar ska sås med vad, vad ska jag ha i gröna tunneln, vad ska det vara i Glädjehuset förutom tomater och varmbäddar? kallbäddar? Det gäller att planera, rita och fundera. Skriva listor för vilka grönsaker som ska sås 2016, tidigt på våren, sommaren och hösten. Vilka grönsaker ska följas av vilka, skiftesodling för högre skörd. Dessutom måste jag ju leta rätt på grönsakerna och jämföra sorter och priser. Kanske får jag dela upp mina fröbeställningar i år.

Och så ska jag så lite chili så klart. Eller mycket. ;-) Jag skulle också vilja pyssla och fixa i Vita huset så att det blir det där perfekta potting shed, odlingshuset som jag vill ha. Mina odlingshyllor är där inne men det är så trångt med annat att det går knappt att röra sig... En sak i taget.

Och här hemma i boningshuset MÅSTE jag måla hallgolvet samt trappan till övervåningen! Maken har lagt ett nytt trägolv med hjälp av sonen och nu ska det målas. Det kommer att bli sååå snyggt när det är klart. Problemet är att hallgolvet binder ihop huset... ingen kommer någonstans under målningen. Ja det går säkert att lösa!

Sist men inte minst, ska jag skriva någon form av artikel eller liknande för min favorittidning. Återkommer om det vid ett senare tillfälle men det blir i alla fall om Glädjehuset!


Nä nu är det bäst jag sätter igång, idag vankas det glöggfest! Mycket att stå i innan gästerna anländer.

Trevlig 4:e advent! 

Ps. lämna gärna ett avtryck, blir ju så nyfiken på vem som läser...ds.


9 kommentarer:

 1. Hej, läser med stort nöje din blogg, lever själv enkelt och blir så glad att det finns många med samma kloka inställning! Ha de gott! tanten i skogen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tanten i skogen!
   Tack, vad roligt att du gillar bloggen.
   God jul!

   Radera
 2. Trevlig 4:e advent! Ser framemot att läsa mer om glädjehuset. ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska göra mitt bästa med artikeln... men det kommer nog lite här på bloggen också!

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du kommer att dela med dig av lästips om det är någon bok du kan rekommendera.
  God Jul!!!

  //Petra

  SvaraRadera