7 nov. 2010

Produktiv söndag

Idag har vi haft många järn i elden. Härligt när man känner att man har gjort nytta och att det märks i olika handlingar. På förmiddagen skurade jag köket medan maken fick städa hönshuset. Rättvist fördelat enligt min mening. :-) Nu är både värme och lampa på i hönshuset.

På eftermiddagen styckade jag kalkoner och maken tvättade bilen. Denna omgång av kalkoner gav inte mycket kött. Förra årets kalkoner gav nog tre gånger så mycket mat än dessa fjöliga kalkoner. Ja ja, köttet är fin fint även om det inte blev så himla mycket.

Efter kalkoninfysning blev det storhandling av bönor och grönt. Vi köpte både torra och konserverade bönor. De konserverade bönorna är vår snabbmat ;-). Nästa helg blir det till att blötlägga och koka bönor så att det finns att ta till.

Dagens höjdpunkt var långpromenaden med hunden i det vackra men kalla vädret. Det är så himla avkopplande för själen med en lång redig promenad. Pluspoäng för det härliga vädret.

Nu ska jag gå lägga mig, det ska blir skönt att lägga huvudet på kudden. Tror att jag kommer sova sött.
Hoppas ni får en härlig måndag!

4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när man fått gjort en massa. Vissa dagar har man stora planer och inget blir gjort och så har man de dagar som verkar bestå av dubbelt så många timmar...allt blir gjort och lite till :-)

  SvaraRadera
 2. Hoppsan vad du hann med mycket. Då ligger du utslagen på sofflocket och vilar i dag då?

  SvaraRadera
 3. Fru Purjo: visst är det härligt hur olika det kan vara. Ibland förvirrande :-)

  Göran: Ja måndag kväll var jag ganska utslagen. Låg och tittade på vetenskapens värld(?) och klimat/miljöskeptiker. Intressant för en avdomnad hjärna.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig bild! Fick mig sugen att gå ut på promenad, men här är det mest regn just nu.

  SvaraRadera