3 nov. 2011

Söndagsgrillning :-)


I söndags var jag ute hela dagen i trädgården och pysslade. (och tittade på gäss) Eller så mycket pyssel var det inte utan snarare storröj! Gammalt bråte och då framför allt gamla tjocka kvistar från beskärning eldades upp i tunna. Skönt att äntligen få det gjort, det har stått på to-do-listan ett bra tag nu.

Efter en stund kom även sonen och hjälpte till med eldandet och vi hade det ganska roligt även om vädret var blött. Det småregnade hela tiden men det gjorde inte så mycket för vi hade det varmt :-). Vi avslutade det hela med att grilla några "lunchkorvar" ovanpå tunnan!

I helgen blir det fortsatt städning och invintring av trädgården. Ska flytta några oldingslådor samt gräva ner nya tulpanlökar i en rabatt. Det blir mer pyssel än det var förra helgen. Och kanske att det blir tuppslakt, vi har några som skulle behöva hamna i frysen.

Vad har ni för planer inför helgen?

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja mina planer för helgen. Mellan amningarna tänkte jag att jag skulle försöka få ner några växter, som jag har fått av grannen, i jorden. Kanske hinna höstgräva lite i landet (på sikt ska jag nog få till täckodlingen så att jag slipper gräva). Några påskliljelökar har jag som också behöver komma i jorden.

  Vi (A) slaktade en tupp förra helgen och den ligger i frysen nu. Kanske blir det gryta i helgen.
  Den lilla stackaren som blev attackerad av skatan när ni var här går nu ståtlig som bara den hos grannen. Han är dock mer intresserad av att äta själv än att visa sin höna, han går bara med en ännu, var det finns godsaker. Kanske blev det något fel på honom när skatan pickade på honom ;-)
  Ha en fin dag!
  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. jag gillar inte eldande, inte grannars i alla fall... Vi åker gratis till Återvinning, löven behåller jag i komposten som extra kvävetillsats.

  SvaraRadera
 3. Anna: Hoppas allt är väl med nykomlingen, ja hela familjen faktiskt. Angående den lilla stackaren med skatattacken, han tar sig nog när han kommer på varför han ska ta hand om hönor ;-)

  Hannele: ja att elda i tätbebyggt områden är ju inte så roligt. Vi bor långt bort från civilisationen och därmed även från Återvinning. Vi åker med stuff till återvinning några gånger per år men inte med tjocka grenar...de eldar vi. Löven hamnar självklart i kompost, blir fin fin humus :-9

  SvaraRadera
 4. Ha ha :D så sant så sant. Han hade ett tag sällskap av några Lohman-damer och visade upp en minst sagt viril sida.
  Dessvärre var de så illa angripna av fotskabbskvalster att de inte fick vara kvar. Nu går han med en höna som inte är könsmogen. I sinom tid... ;-)

  SvaraRadera