9 feb. 2015

Det är inte läge att driva med mig idag... jag hanterar influensaliknande symtom väldigt dåligt! Just saying!

Jag blir ganska ynklig när jag är sjuk.
Alltså så där sjuk som att det är omöjligt att röra på kroppen.Typ influensa. Assjuk tror jag att det heter närmare bestämt.

För att överleva passar jag på att planera sådder och andra storslagna planer. Var jag ska placera 4 stycken Glädjehus och var ska getterna och mejeriet vara. Tur att jag inte är sjuk så ofta. Och tur att jag blir frisk. Det mesta av mina planer går inte att förverkliga.

Jag tittar också på film om jord som är ett av mina favoritämnen:Vi ses snart!


Ett tillägg till det ovanstående för att undvika missförstånd. 
Finns mer att läsa i kommentarerna!När någon har ont eller är sjuk kan hen få säga det, till och med klaga över det utan att behöva tänka att någon alltid har det värre. Man kan inte jämföra eller mäta lidanden, sjukdom och sorg och det är också ganska respektlöst att göra det för den som är mycket sjuk i obotliga sjukdomar eller kroniska sjukdomar. Eller att jämföra olika sjukdomar som drabbar omvärlden ofta lika mycket som en själv (men på olika sätt); alkoholism och alla psykiska sjukdomar.  Eller hur jämför du en sticka i fingret på ett barn och ett brutet ben hos en vuxen?

Att jämföra influensa med cancer eller andra ovanstående sjukdomar skulle aldrig komma mig för, jag är assjuk jämfört med hur jag brukar känna vid förkylningar om jag var otydlig. Det handlar om mig i förhållande till mig. Det är klart att det finns människor som är sjukare på olika sätt men det är INTE vad jag pratar om. 

Jag har stor empati för andra människor och oftast visar jag även medkänsla och agerar därefter. Som jag skriver i rubriken så har jag lite svårt att hantera detta med min influensa eftersom jag är en aktiv och kreativ människa men tänka klarar jag fortfarande av!!! Ni får gärna diskutera vidare detta bland kommentarerna om ni önskar. Ha en bra dag! 

9 kommentarer:

 1. Man behöver inte vara en hjälte när man drabbats av influensa, det är rent ut sagt vidrigt! Men prognosen är god - tack och lov!

  Krya på dig!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Din stackare!
  haha ja ligg du där och planera dina storslagna drömmar. Några kommer visst slå in.
  Tills dess, krya på dig jättemycket!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Krya på dig.
  Man måste ha drömmar. Drömmar blir ofta mål så småningom.
  Tänk så synd om de som inte har några drömmar! Att få vänta på något.
  Var rädd om dig.
  Annika
  Annika

  SvaraRadera
 4. Influensa är inte assjuk. Drömmar behöver alla och det är alltid bra att ha något positivt att se fram emot och tänka på. Men influensa har nästan alla nu. Tänk hur det hade varit med cancer? Eller MS? Rullstolsbunden? Det finns alltid de som har det värre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig Anonym!
   Jag förstår din poäng. Absolut. Men tänker att nu generaliserar du lite väl mycket.
   När någon har ont eller är sjuk kan den få säga det, till och med klaga över det utan att behöva tänka att någon alltid har det värre. Man kan inte jämföra eller mäta lidanden, sjukdom och sorg och det är också ganska respektlöst att göra det för den som är mycket sjuk som i t ex obotlig cancer eller MS. Att jämföra influensa med cancer skulle aldrig komma mig för, jag är assjuk jämfört med hur jag brukar känna vid förkylningar om jag var otydlig. Jag ska förtydliga det i inlägget. Kan vara bra tänka på att man inte blandar äpplen och päron dvs.att vara röreslehindrad och sitta i rullstol är inte att vara sjuk i sig även om personen kanske har ont (eller inte) samt har en sorg över att vara rörelsehindrad.

   Jag önskar dig en bra dag och hoppas att du klarar undan dig från förkylningar!

   Radera
  2. Tack för förtydligandet. Då jag själv har MS sedan många år och är i det närmaste rullstolsbunden sedan fem år, och strax innan jul fick cancerbesked så reagerade jag nog lite väl starkt.

   Radera
 5. Min särbo hjälper mej mkt, då jag är kroniskt sjuk. Det känns faktiskt stärkande att pyssla om honom när han får flunsan och tycker hemskt synd om sej själv. Detta sagt helt utan ironi, då det tråkigare som finns att höra är -Jag ska inte klaga när du är så sjuk. Och dom bästa trädgårdsdrömmar kommer alltid i sängen ! Krya på dej !
  mvh Anneli L

  SvaraRadera
 6. Krya på dig!
  Filmen är otroligt bra! Det är en del jag lärde mig på lantbruksskolan som jag har fått lära om under många år. Joel Salatin är också duktig inom området.
  Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joel Salatin är guru i detta hus. Det är hans som är fadern till tanken om Glädjehuset!!! :-)

   Radera