8 juli 2016

Kycklingwrap!


Kycklingswrap (helt glutenfri)

Man kan fylla den med det mesta men detta är en ursmarrig kycklingwrap! Vi var nyligen i Kroatien och åt en snabblunch och det råkade vara en god "vanlig" wrap med kyckling. Eftersom jag inte mår så bra av gluten kom jag på att man kan göra samma lika men på ett annat sätt! Kanske att det faktum att vi har just nu mycket ägg fick styra enhel del.... Maken har fått testköra och den fick gott beröm!


Till en plåt 30 x 20 cm = wrapen

  • 4 ägg (normalstora) 
  • 3 msk ekologisk vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk fiberhusk
Du behöver en form ca 30 x 20 cm som klär med bakplåtspapper med uppvikta kanter. 
  1. Sätt på ugnen på 175°C
  2. Blanda ingredienser, använd gärna enstavmixer. Låt smeten stå ca 5 minuter.
  3. Häll smeten i bakplåtsklädda formen och grädda ca 10 minuter. 
  4. Ta ut wrapen och låt svalna.
Fyllning:
  • Kycklingbitar (eller nåt annat gott, varför inte något från gårdagens matrester?)
  • Fetaost
  • Rödlök
  • Paprika
  • Gröna blad (sallad, mangold, spenat)
  • Lite chili i önskad styrka
  • Dressing
Lägg allt på din wrap och rulla ihop. Skär den i två delar och servera med en god sallad. Här fick det bli en härligt krispig cole slaw på färsk vitkål och morötter!

Smaklig spis! 

1 kommentar:

  1. Det var ju smart att rulla in i omelette. Här finns det också gott om ägg så det passar perfekt, men kycklingen skippar jag (svårt protein) och hittar på nån egen fyllning.
    Tack för tipset. Ska testas redan idag.
    Ha en fin sommar!
    /Anette

    SvaraRadera