6 juli 2009

SUR-höna


Min Sussexhöna surar. Hon ligger och ruvar, hon har varit på g i flera dagar men nu är hon SUR på riktigt. Det går INTE få bort henne ur redet så att man kan plocka ägg. Nåja... Hon får ruva. Men det hade varit bra att märka äggen och sedan kunna ta bort ägg som kommer till.. från andra hönor i senare skede.

Iallafall, så bestämde jag mig för att ge henne lite extra ägg. Jag tog 8 ägg från kläckaren, markerade dem och gick ut med dem till min sura höna pöna. Jag hade stora problem att lägga dit äggen då hon hög hela tiden. Jag hade handskar på mig annars hade jag nog blivit skadad. Jag fick lämna äggen på kanten av redet och hoppas på det bästa. Sagt och gjort, jag lämnade höna pöna i fred och några minuter senare tog så fint och rullade äggen under sig. Hur tjusigt som helst. Så jag gick in och öppnade en liten burk med majs och tinade lite ärtor till henne. Lite kan man väl smöra för SUR-hönan. Nu hoppas vi på kycklingar även ute i hönshuset!

5 kommentarer:

 1. Vad kul! Och en sussexhöna också, det är ju inte så vanligt. *börjar få lite kycklingabstinens*

  SvaraRadera
 2. Mmmm jag hoppas ju på att några av äggen är hennes också då Sussextuppen är högst i rang, alfatuppen hos oss.

  SvaraRadera
 3. Hej! Vilken kul blogg du har...sussexshöns hade vi när jag var liten, gulliga pullor det...och du verkar ha fått en riktig "skrockhöna" för så kalla vi dom som ville ligga på ägg....
  Jag kommer tillbaka...
  Ha en bra dag..

  SvaraRadera
 4. Välkommen Bondbruden! skrockhöna? då får vi kalla sura agda för det också!

  SvaraRadera
 5. Kul att läsa om din sura höna. Vi har också en mellan varven. Snabba är de också. Gäller att få bort fingrarna snabbt.

  SvaraRadera