25 juli 2009

Är med lamm!


Får jag presentera Fredag?!


Sent igår kväll hämtade vi fyra lamm och när vi kom hem med dem så blev Wilma helt galen. Det här var lite för mycket för henne. Efter ett tag lugnade hon ner sig och låg på behörigt avstånd och vaktade. Plötsligt hade vi en vakt och fårahund?!Dessa tre gossar var något skygga för kameran i morse innan de hade gjort sin toalett. Eller så kanske det ligger närmare sanningen att dessa tre bagglamm inte är "hanterade" så ofta. De är lite skygga. I bakgrunden kan man se grannens (jägarens, oops!) extra hus... Lammen går ju faktiskt på grannens mark :-)


Det fjärde lammet heter Fredag och är ett flasklamm och sent född på året. Fredag är jättetam, skulle kunna komma in utan problem om han inte var i inhägnad.


Nu på morgonen när jag skulle fota lammen så kom Fredag direkt. Han är mycket sällskaplig och "pratar" en massa när man kommer. Efter fototagningen så följde han med en bit och pratade på... Detta kommer utan tvekan bli familjens "gullegris"! Det är svårt att inte bli förtjust i Fredag. Vi får väl se om de andra också bli tama eller något mer tamare.

9 kommentarer:

 1. Så mysigt det verkar....kommer ihåg när vi fick griskultingar...vad jag gulla med dom...

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med djur! MEN med mig är det lite tvärtom -är en tvättäkta bonnatös bor på föräldragården men haft det lite för nära inpå hela min uppväxt (alldeles för mkt slit för de få pengar man får ut..)och uppbundenhet. Så nu har båda jobb utanför o marken är utarrenderad så ja vi får se kor inpå knuten ändå men slipper slitet. Hundar o katter är de fyrbenta som fått stanna kvar. Sen gillar jag se den levande lansbygden, häromkring bara 2 bönder kvar mot 40-50 när jag var liten.

  SvaraRadera
 3. Så mysigt!!! Skulle gärna haft lamm om vi hade mer mark eller bodde granne med en bonde.. =)

  SvaraRadera
 4. Bondbruden: Maken och sonen skulle spela badminton så kom Fredag och "bäääade" så sonen gosade med Fredag mer än spelade badminton :-)

  Ingrid:förstår att "riktiga" bönder inte ser det gosiga och romantiska i detta... Förstår att det är mycket arbete att hålla igång ett lantbruk. Nu har jag inte det utan, precis som du arbetar jag med icke bonnigt yrke. Djuren har jag för att jag vill ha så narurlig mat som möjligt och kanske vill jag lite tillbaka till "the basic".

  SvaraRadera
 5. Annsann: mycket myspys! Ja, praktiskt att låna andras mark :-)

  SvaraRadera
 6. NAWH *vill också ha* =9

  SvaraRadera
 7. Miss M: du kan komma och låna :-)

  SvaraRadera
 8. Söta!!! Men vad ska ni med bara baggar till?

  Hoppas de blir tama snart, men det brukar gå fort om man bjuder på mycket bröd =)

  SvaraRadera
 9. Cornelias Cottage: mat... hm ...

  SvaraRadera