29 apr. 2011

Lasse Anrell och jag

Tänkte att jag kanske skulle bli lika biten av pelargoner som Lasse Anrell men jag är tveksam. Det börjar inte så himla bra. :-/ Beställde pelargonsticklingar och andra växter från Odla. Perennerna ser fina ut och ska planteras i helgen men pelargonsticklingarna såg inte så pigga ut.

Jag tänkte att de tar sig. Man ger inte upp så himla lätt, man kämpar om man ska snöa in på något. Men en vecka senare kan jag bara konstatera att det ser inte ut som att det kommer att lyckas.

Jag beställde stjärnplerargon Fireworks Light Pink, Doftpelargon Concolor Lace och Clorinda. Ville ha lite speciella och gärna med doft. Av Fireworks Light Pink ser alla ut att klarat sig medan av doftpelargon Concolor Lace så har ingen överlevt och av Clorinda så har en visat tecken på överlevnad. Nu har jag faktiskt skickat ett mail till odla och hoppas på ett positivt gensvar!

Hoppet är det sista som överger en pelargontant!

4 kommentarer:

 1. Känner igen det där med döda pellisar som man sänt efter. Fick 3 av en blå sort alla dog. Resten klarade sig som tur är. Men hade velat ha den blå hängpelargonen, skall nog sända ett mail jag med. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Det är så härligt med alla pelargonsorter som finns. Jag hoppas du får ett positivt besked från Odla.

  Önskar dig en underbar helg!

  SvaraRadera
 3. Jag är svårflörtad - gillar varken pelargoner eller Lasse Anrell. Ah, njut av alla dina ätbara istället! ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag har inte gröna fingrar vad gäller prydnadsväxter inomhus, men i och med att jag gravt misshandlade mina två pelargoner i höstas genom att glömma vattna dem så de endast fick klara sig på dagg, samt att de fick genomlida några frostnätter, så blev de jättefina! De har till och med överlevt vintern på fönsterbrädan.

  Nu har de fått flytta ut igen, dagtid, men vår relativt nya familjemedlem, katten Idun verkar tycka de är smaskens. Knäppa katt, fångar möss som en liten Terminator, men gillar visst pelargoner som mellanmål. Jag tror jag måste hänga upp dem någonstans *mutter*

  Ja mitt enda tips vad gäller pelargoner är alltså att låta dem bo för trångt, sätta ut- och glömma bort dem och hålla dem från katter. Inte så bra tips kanske.. lycka till iaf.

  SvaraRadera