10 okt. 2012

Slutskördat i Glädjehuset!


Igår stod jag i växthuset sent på kvällen, ja så sent att jag inte längre såg vad jag gjorde. Det blev mörkt och kallt men det var tvunget att skörda en massa tomater och två buskar med tomatillo. Ena långsidan och en kortsida hann jag med att plocka av samt klippa ner blasten och köra iväg.


 Idag har jag fortsatt och tagit hand om andra långsidan med tomater samt en massa chili och paprika. Korg efter korg att bära in med gröna, röda och gula tomater i en salig röra. Det gäller att ta hand om alla tomater också men det får bli en annan dag för jag är så trött.


Jag har skördat mycket chili men även grävt upp några och krukat. Vissa har jag klippt ner för förvaring i källaren och några ska få stå i fönstret och låta chilisarna mogna på plantan. 
Nu är allt skördat i växthuset och frosten kan hälsa på utan större bekymmer. Ja, maken har fått i uppdrag att bära in lite växter utifrån så jag slipper... är lite trött i benet. Nästa steg blir att städa ur Glädjehuset på all "mylla" och tvätta tak och väggar. Så snart kan vi fylla på med ren och fin kutterspån och hönsen kan flytta in! 


4 kommentarer:

 1. Rikedom! Så ni har hönsen i växthuset under vintern? Har de ett riktigt hönshus också, eller räcker det med det skydd ett växthus ger?

  SvaraRadera
 2. Jag ska göra det samma idag tänkte jag, i natt har vi haft -4, så det är hög tid! Hur är det med tomatillo, kan man eftermogna dem inne? Mina är inte mogna... =/

  SvaraRadera
 3. Det känns som om hela mellan- och sydSverige slutskördar idag!
  Här är det samma sak som gäller.
  Fönstren här pryds nu av stora buketter av grenar med chili. Bra när man som vi inte fått upp gardiner ännu (efter två år...). Jag skall försöka övervintra några av våra chilibuskar i växthuset med täcke...
  Tack för din mysiga kommentar. Jag blev så jätteglad - saknar dig med! Jag förstår verkligen hur mycket du har att göra. Allt har sin tid och i perioder finns det inte så mycket tid för varken läsningen eller bloggning.
  Ser fram emot att kunna smörja in mig igen - ingen salva är som din ringblomssalva...
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 4. Funkar det att övervintra chili och paprikaplantor i ett vanligt fönster? Har mina kvar ute i växthuset ännu men risken är väl att kylan tar dom snart om jag inte plockar in dom.. :(

  SvaraRadera