31 okt. 2012

To do... or not to do?!


Doggi är skeptisk! Jag har så dåligt samvete, jag hinner inte med allt som behöver göras och allra minst de roliga bitarna. Nu ska man ju inte gräva ner sig i allt som inte hinns med men ibland är det svårt att prioritera och tänka positivt. Mitt nya jobb har tagit mycket tid och det är svårt att hitta en balans. Därav min sporadiska närvaro i bloggvärlden. Hoppas att ni har mer överseende än Wilma! I´ll be back! Den senaste tiden har Wilma the doggi väntat och väntat när jag ska bara... många tråkiga timmar och jag gissar på att hunden är mer än skeptisk. Var är roliga matte med alla roliga promenader...? 

Vad har jag då på min todo-lista inför helgen?

Bygga upp förtroendet hos Wilma The doggi igen
Japp jag har några saker som jag borde prioritera, både för andras skull men även för min egen. Att vara mycket med hunden, långa härliga höstpromenader är helande. Har ju inte fått rätsida på det där med att stressa ner och skulle verkligen behöva göra roliga saker som jag gillar, som jag mår bra av. Så busa med doggi får hamna först på listan!

Läsa en god bok
Hm... har flera böcker som väntar men de är arbetsrelaterade böcker. Ska nog till att köpa en deckare att plöja. Behöver skingra tankarna, mycket jobb snurrar runt... Jag är en riktig bokmal så det blir inga problem att lägga sig under filten efter middagen och läsa. Något bra tips? 

Provisoriska komposter
Jag behöver ta lite snabbt si så där sätta ihop några provisoriska komposter då jag inte har hunnit med bygget som jag har planerat. En lövkompost och trädgårdskompost. Det ska ju städas i trädgården, vilket år som helst! Det där som ni redan har påbörjat och vissa fall är klara?! Helt galet, hur hinner ni med?

Plantera vitlök
Japp, har två kilo vitlök som skulle ner i jorden... suck. Jag hann inte innan det blev kallt och en massa oväder... Plommonträden hade förtur. Ja ja, det ska bli lite mildare väder till helgen här hemma så då borde jag få till det. Kanske att jag kan lura nåt litet kärt barn och hjälpa till? 

Plantera blomsterlök
Hänger lite med huvudet men det är ju mer som ska planteras... pronto! Har lite tulpanlökar och narcisser som är köpta till fjärilsrabatterna. De ska ju vara fina på våren också. Sen har jag köpt lökar till en liten blå blomma... vårstjärna tror jag att de heter. De ska grävas ner i lavendelsjön runt bryggan så att "sjön" framträder redan på våren. 

Ta hand om frösådda perenner
Denna post är jag lite fundersam över. Alla frösådda perenner som har grott och är små plantor i sina krukor. Vad gör jag med dem inför vintern? Jag hinner inte plantera dem på sina rätta platser för det behövs en himla massa förarbete. Typ bygga upp nya rabatter... de finns bara i planerna än så länge. Så vad gör jag med alla pyttesmå plantor? Gräver ner hela krukor i en av lådorna som brukar vara varmbädd? Täcka vs icke täcka? Tips tas tacksam emot. Vill ju inte förlora många kommande sköna blomsterupplevelser...


Och så det där med städa inne... och ute... nja... det får nog vänta! 
Rom byggdes inte på en dag...

Nä nu ska jag till jobbet och beta av min todo-lista där. :-) 
Ha en finfin onsdag!

9 kommentarer:

 1. Beträffande frösådda perenner, så har jag ingen egen erfarenhet, men från trädgårdsforum tycker jag mig ha förstått att din idé med att gräva ner krukorna är bra. Kanske du kan ta litet löv och täcka med, och ett lock som gör att allt inte blir genomsurt.

  En bekant som förökar många rosor, brukar öppna på lådans lock när det kommer snö och låta snön bädda in sticklingarna. Sedan lägger hon över locket igen fram till våren.

  SvaraRadera
 2. Kom på att jag glömt att ringa dig! Skäms som en hund, ursäkta uttrycket. Låter inte bra med stressen, men helgens priolista låter underbar :-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Gräv ner dem i sina krukor och täck med löv. Jag har bara täckt med löv något år och det har också gått bra. Beror väl på känslighet kanske.
  Låter som en god idé att du lutar dig tillbaka i soffan med en god bok. Jag läser mest deckare när jag inte läser facklitteratur men nu var det ett tag sedan sist. Måns Kallentofts böcker var det väl då tror jag.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. livets prioriteringar är inte alltid lätta

  SvaraRadera
 5. Hej på dig!

  Jag vill gärna rekommendera en bok som jag tror skulle passa dig och dina intressen.

  "Vår tid på jorden" med underrubriken "välfärd inom planetens gränser" förf. Johan Rockström och Mattias Klum.

  Här har vetenskap och konst gått samman i en unik kombination. Planeten jorden - vår bästa vän men om den stressas och misshandlas snabbt kan övergå till ett annat stadium.

  http://www.bokia.se/var-tid-pa-jorden-valfard-inom-planetens-hallbara-granser-10168722

  Kram

  Gunilla//Hagtorpet

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har läst Ninni Schulmanns båda deckare "Flickan med snö i håret" och "Pojken som slutade gråta" och tyckte de var jättebra. De bör dock läsas i den ordningen. Lyssnar du till dem som talbok så kan du även gör annat samtidigt. T.ex. promenera med hund : ) Och vet du inte hinner ju alla andra med allt heller. Jag skrev så fint på bloggen om att jag tog in mina pelargoner och hade verkligen tänkt göra det den dagen. Men inte blev det av och där stod det och frosten kom. Försökte göra ett upplivningsförsök, men tror tyvärr inte det kommer att lyckas. Skit också!Hoppas du får en skön helg! Kram!

  SvaraRadera
 7. Hej vännen ;) Ja-a...Tala om pririteringar... Hundlänk i skogen ...Här också :) JUST idag blev det tömning av växthuset - för i morgon skall det regna...
  TÖMMA - jo, tomatplantor, kvickrot, översta mullagret UT - och IN med kompost från eftermognadslådan och IN med de ännu oplanterade, men krukade plantorna - som utgjort mitt dåliga samvete...De småtting-perenner - olika köpta aklejor och en klockväxt som skickar ut revor - som frösåddes i en balkonglåda, men aldrig skolades BÖKADES nu in i jorden UTE - på olika ställen...Få se vad det blir...Skall strö sand runt och se till att det kommer löv över...SEN får vintern komma..
  Kram härifrån - " Matte " - som inte hinner blogga...men tar kontakt småningom ...

  SvaraRadera
 8. Det är inte lätt att välja bort det är ju så mycket man vill hinna med. Jag har inte heller varit så aktiv på bloggen för det hinns liksom inte med. Men jag saknar det... tänker ofta på olika bloggare när jag är ute och gräver.
  Hoppas du mår bättre nu iallafall.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 9. Men du det låter ju helt klart som hemma hos mig!!!! Än är rödbetorna i landet. Men hunden får sitt och det får gå före just nu för hundprommisarna är bra för mig med. Kram på dig/Gela

  SvaraRadera