6 aug. 2013

Hårt och mjukt på samma gång!


Kanske att jag kommer tjata lite om fotokursen några inlägg framöver! Men det är nog för att Pilgrim var så himla inspirerande och som sagt, hon löste upp viss frustation. Har ett bra tag inte fått till bilderna som jag har velat, jag har fotat och fotat och det har inte blivit som jag vill. Men nu kanske jag kan få till det?!

Hon hade lagt upp kursen så fiffigt, information och fakta - sen ut och pröva. Me like! Learning by doing funkar hos mig som handen i handsken. Vi fick egentligen endast två uppdrag med kameran men för mig kändes det faktiskt fler. Bara att våga gå in meny och titta på saker i samband med fotograferingen....Och att nollställa alla inställningar! Som faktiskt visade sig att behövdes. :-D

En av uppdragen var att fota en och samma sak, vad man nu valde, på olika sätt. Eftersom jag tycker blommor är ganska svårt att fota valde jag nåt som jag är oerhört förtjust i. En sten. Jag älskar sten för allt vad sten står för, fasthet, mjuka former, kantiga former, stora och små stenar, hårda men kan se mjuka ut... Och så kan man med lite fantasi lägga in sina egna tankar om en sten.

Och då tänker jag lite på Pilgrims senaste inlägg. Om stenar. Och om att lämna spår. Lite roligt med tanke på att det bara var någon dag sedan jag var där på fotokurs och valde sten som mitt motiv....

Återigen, tack H för en fin dag med kameran och allt annat! 

7 kommentarer:

 1. Kanonfin bild, har du ställt in skärpan manuellt eller med auto?
  Ha en bra fotodag :-)
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Är övertygad om att det är auto :-)
  Jättefin bild och jag tror F skulle älska den! Himla lustigt att du fotat stenen när jag nu skriver om dom. En annan deltagare pratade mes mig om spår, att lämna spår, precis när jag hade börjat med inlägget... Ibland är det bara så att alla tankar sammanfaller.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Missade ett inte där såg jag... Inte auto :-) skulle det ju vara!
  Kram igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-D tänk att ett litet ord gör så stor skillnad... :-D

   Jag fotade stenen ur alla möjliga vinklar på alla möjliga sätt. Lekte med kameran. Som du sa. Man gör väl som fröken säger!

   Radera
 4. Verkligen fin bild! Du kanske kan bli Hélenas stand-in, om det skulle behövas vid nästa foto session!?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smickrare där Ruben! :-)
   Det är nog dags att plocka fram bilden på dig med... den blev ju faktiskt bra!

   Radera