11 jan. 2014

Äggkläckaren är igång!


Äggkläckaren är laddad! 

Om två veckor kommer förhoppningsvis de första kycklingarna från våra egna höns, det vill säga några blandisar. Om tre veckor så borde det bli fler kycklingar för jag har köpt ägg av tre olika raser. 

Det blev Sussex som jag har sedan tidigare men en rödfärgad som lägger beiga ägg. Sussex lägger ägg även när det är runt nollan och är ett bra köttdjur. Sedan blev 10 ägg av sorten Maran och i färgerna svart kopparmaran och blå kopparmaran. Ska bli spännande och se hur många det blir av varje, förhoppningsvis många blåa. Maraner lägger de brunaste äggen vad jag vet. Sist men inte minst blev det en hel ny sort för mig, Isbar, blå och spättad. Jag har haft och har både MAraner och Sussex men inte Isbar. De lägger mintgröna ägg!!! :-D

Så snart piper det här och förhoppningsvis blir det ett trevligt tillskott i Glädjehuset!

7 kommentarer:

 1. SÅ kul!
  Vi köpte ju också Isbar och Maranägg i somras och nu har vi blå och mintgröna ägg bland de bruna och beige. Det blev bara en marantupp och den ligger nu i frysen. Men det blev en finfin Isbartupp och en höna med likadan fjäderskrud grå med svarta prickar. en är helt kritvit - Snövit hon ser ut som en albinoisbar och jag misstänker att det är hon som lägger de vackra ljusblå äggen.
  Men en tupp rymde vid slakten i går så vi har en som inte springer utanför hönsgården och inte kan ta sig in. Den är tyvärr så vild att det inte går att fånga den! Vi har försökt kan jag lova. Suck. Men jag strör ut frön i alla fall och den har massor med ställen att söka skydd osv.
  Sköt om dig och er alla
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det upphittad (satt i mörkret på ett staket under takutsprånget) och uppdraget är nu avslutat... phu. Känns verkligen bra att tuppen inte yrade runt utanför gården. Ville bara berätta detta...

   Radera
 2. Ååå Malin jag tänker så ofta på dig och de dina. Önskar så att vi bodde närmare varandra.
  Även om det är jobbigt med slakt så är det himla gott med eget tuppkött. Skönt att ni fick tag i honom tillslut. KRAM

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med Isbar. Har också tänkt kläcka fram några nu i vår, är sugen på blåa ägg! Vi funderar på att bygga något liknande ert glädjehus men funderar över hur stort det är respektive hur många hönor ni har? Har förstått att värmen hålls med hjälp av förbränningen i spånet men det behövs väl en del hönor och yta för att det funka?
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Isbar har vi med och även Aracuana. Härligt med gröna ägg i olika färgvarianter!
  Jag skulle vilka börja odla litegrann. Något lätt som är svårt att misslyckas med. Förslag?
  Ha en skön söndag
  //bara anna
  Annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna
   Zuccini är roligt att odla, ger mycket. Ärtor? Sallad? Rädisor?

   Radera
 5. Jag har dv.wyandotter och de är fantastiskt trevliga höns. Ska själv kläcka fram Maran & aurocana om några veckor- så spännande!
  Hoppas att du får gott om kycklingar ;-I'//Ida

  SvaraRadera