29 dec. 2012

Glädjehuset under årets sista dagar


Glädjehuset ligger i ett snölandskap även om det började töa i går. Snön har sjunkit några decimeter med regnet som kom i går och idag på morgonen. Och kanske lika bra det... eller nja... jag gillar när det är snö och vitt men det var väl lite mycket nu kan jag tycka. Aldrig nöjd ;-) 


 I Glädjehuset är det glad stämning när jag kommer in. Hönsen vet att jag har nåt med mig och samlas i grupp för att se, vad har hon med sig i dag då? Kan ju erkännas att den senaste veckan är det maken som har fyllt på med vatten och mat... och jag tror kanske inte att han pratar med hönsen. Det gör jag... tokerier? kanske... men det är småtrevligt att prata med dem, de svarar alltid vad jag vill höra och är alltid lika tillmötesgående. Eller nästan alltid tillmötesgående.  De har haft problem att lägga ägg i det nya redet som vi inhandlade till Glädjehuset... näe de har envisats att lägga äggen i "blomlådan" längst fram i Glädjehuset i vinrankeplanteringen. Och därifrån har vi fått plocka äggen... Några enstaka har legat i nya redet.

Och så idag när jag kom så såg jag flera ägg ligga i redena! Jag blev så glad... tänk, snart skulle vi slippa plocka äggen från blomlådan. Nu har de hittat rätt, i alla fall några. Och så öppnade jag luckan och höll på att svimma!


De hade hittat redet för flera dagar sedan kan jag konstatera! Troligen några dagar innan julafton ;-) När jag frågade maken om han hade titta i redet så sa han bara, näe... de lägger ju inte äggen där...  Hahahahaha så nu har vi ägg :-) Tur att lillebror kommer över, jag ska packa lite ägg till honom. Ja menar, det är nog inget fel på äggen - det är ju kylskåpskallt där inne. Ute är det nu 1 grad varmt och i Glädjehuset är det 5+.

Japp. Så det så. Over n out från Glädjehuset!


För övrigt:
 • det är dags att vända spånet Glädjehuet...
 • börjar förkylningen lätta
 • och ikväll ska jag göra något galet.... ;-)


17 kommentarer:

 1. Lyckans du!!!! Ägg håller ju länge. Kram till dig /Gela

  SvaraRadera
 2. Så underbart! F satt i mitt knä och tittade på bilderna och ville veta vad varje höna och tupp hette, så namnlista tack ;-)
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där!
   Tyvärr måste jag göra er besvikna... det var länge sen vi slutade med att namna både tuppar och hönor. Kanske borde vi börja igen?! Ja, men absolut! Vi kör på det... några önskemål om namn?

   Radera
 3. Vilken härlig äggskörd! Härlig samling som bor i Glädjehuset också!

  Det är absolut ingen fara med äggen! Själv förvarar jag oftast äggen inne i en skål i köket. De håller sig färska i flera veckor även i rumstemperatur!
  Hemägg smakar verkligen gott!

  Önskar dig och familjen ett riktigt Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hemägg smakar faktiskt mer än köpeägg. Och så beror det på vad de får föda också...
   Gott nytt till Åland också!

   Radera
 4. Har du alltså höns i ditt växthus? Har du dem där året om?

  Ägg är gott och man kan ju göra mycket av dem. Vilken lyx!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej hönsen ska inte vara där året runt! Till sommaren ska chili och tomater samsas där inne och hönsen får flytta till hönsgården.

   Radera
 5. hahaha jag skrattade högt högt av igenkänning.
  Prata med hönorna - ja så klart... de är så tacksamma lyssnar...
  Överraskningen i ägglådan var för fin! Men det är ju precis så där. Plötsligt så överraskar de små duniga vännerna med att "hitta" rätt.
  Vackra ägg också..

  Kram Malin

  Ps smörjde in min besökande pappas torrspricka på tummen igår med DIN RINGBLOMSSALVA och han var helt chockad över den snabba effekten av läkning som han redan märkte av i morse...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst lyssnar de fint?! Ibland kacklar de också... inte bara jag. ;-)

   Roligt att pappas tumme mår bättre?!
   KRAM

   Radera
 6. Hahaha, jag kan just tänka mig att hönsen har skrattat bakom din rygg när de har smygvärpt i redet! Mina har ännu vinterpaus i värpningen, höh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur?!
   Jag ser bilder framför mig.... ;-)

   Radera
 7. Underbart med höns i växthuset. Smart.
  Gott slut och Gott Nytt år på dig.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeh babe, I´m clever!

   Allt gott till dig med!
   Kram

   Radera
 8. Wow! Vilken skörd. Börjar längta efter fjäderfän igen, hade sådana under några år under 90-talet. Får se hur det blir i vår stadsodling så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det borde kunna ingå i skördemåndagtemat :-)

   Radera