3 aug. 2009

Liemannen

Tyvärr har en av kalkonerna fått fara till kalkonhimlen för några dagar sedan. En dag började den vingla som om han hade varit full. Riktigt ordentligt. Så vi särade på kalkonerna... Dagen efter låg den bara och ryckte till då och då, såg väldig död ut men som sagt ryckte till. Uscha mig.

Vi bestämde att maken skulle utföra dödandet, precis som med tupparna. Låter groteskt men någon måste ju göra det. MEN jag mådde verkligen illa, jag vet inte varför jag blev så sjåpig? Så kan det bli... Eftersom vi inte riktigt vet vad som hade hänt kalkonen så fick den faktiskt bli inpackad i en soppåse och kastades. Den hade sår i pannan som om den hade fått stryk... men vem vet?

Så nu har vi fyra kalkoner kvar, på strikt observation. Inget anmärkningsvärt än så länge så vi hoppas att det förblir så.

3 kommentarer:

 1. Det finns en hönssjukdom som yppar sig så, men jag vet inte om kalkoner kan få samma?

  SvaraRadera
 2. ja har koll på hönsjukdomar och det såg snarlikt ut... men har ingen koll på kalkoner och det finns inte så mycket information att hitta heller.

  SvaraRadera
 3. Tänk, vi grina när kalkonerna skulle slaktas, varför gör man så?? vi blev inte så blödoga när vi tog bort alla tupparna.....

  Kram

  SvaraRadera