10 aug. 2009

Om meh...Va? Inga receptförslag vad man kan göra med Mangold? Kom igen nu! Nåt har ni väl att komma med? Några ting jag gör med Mangold:

Själv använder jag Mangold som vanlig grönsallad i salladen. Detta är nog inte helt ovanligt. En grekisksallad med Mangold är mycket gott och färgglatt.

Ibland tar jag Mangoldstjälkar som är så vackra med alla sina färger och skör ner dem i cm stora bitar. Lägger dem i en skål, gör en god dressing till och blandar med linser eller bönor! Mums vad gott. Detta kan man nog göra fler varianter på.

Jag använder mangoldbladen som spenat. Förväller dem snabbt och lägger dem i en form med fisk och ugnsteker dem. mumsigt värre.

Har också provat att göra mangolddolmar men med mindre bra resultat. Smakmässigt ok men de såg inte så roliga ut... :-/

Favorit är helt klart med linser och bönor.
Har ni inget att komma med?

8 kommentarer:

 1. Den här halvvarma spenatsalladen har jag gjort flera gånger den senaste månaden, och den är definitivt en favorit. Borde funka precis lika bra med mangold i stället.

  http://thepioneerwoman.com/cooking/2009/06/the-best-spinach-salad-ever/

  SvaraRadera
 2. Haha. Kanske skulle läst detta inlägg innan jag kommenterade det förra.. Mangoldsoppa med korvsläntar och ägghalvor... ;)

  SvaraRadera
 3. Helena: den ska jag prova!

  Drutten: mmm soppan kan vara värt ett försök. Jag gillar ju tex pumpasoppa

  SvaraRadera
 4. Jag som du, så många mer recept har jag inte....men ska ha det i åtanke...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mangold är så gott man kan göra pesto av den med förvälld mangold, vitlök, riven parmesanost och nötter kan vara pinje eller skalade solrosfrön går också jättebra. Mixa och häll sen över olivolja. Servera med fin pasta och kanske rökt lax. Man kan koka stjälkarna och använda dem som sparris med en god hollandaise sås till.
  Man kan fräsa mangold med vitlök i en panna och göra omelett. För ägg har vi ju gott om.

  SvaraRadera
 6. Inga förslag utan mer en fråga. Hur odlar du din mangold? Tänkte prova på tills nästa år och funderar lite på hur folk gör...

  SvaraRadera
 7. HolzDesign: Nu har jag provat mangoldpesto, mums vad gott!

  Fröken Wrede: inte är det svårt med mangold! Jag sår inne på vanlig såjord för att få tidigare skörd. Sedan planterar jag ut dem i landet och vattnar :-)

  SvaraRadera
 8. Ja det låter ju bra så kanske t o m jag lyckas haha! Får se till nästa år :)

  SvaraRadera