12 sep. 2010

Vardagen är här!


Eller skulle jag skriva att hösten är här?! Något segt på uppdateringar på bloggen men vardagen och hösten är här. Det är verkligen dags att plocka fram stövlar och vindstoppande och vattenavvisande jacka för utevistelse!

Vi skördar för fullt och förråden börjar bågna. Härlig känsla med all mat. Tyvärr har jag inte lyckats så bra med tomaterna i år. Kanske att de har fått för lite ompyssling då jag har jobbat större delen av sommaren. Men det får bli bättre lycka nästa gång med dem. Jag har faktiskt kvar konserver med tomater från förra året... undrar hur länge en inläggning håller? Jag har både inläggningar och ketchup kvar från förra årets skörd.

Den mesta av potatisen har jag tagit upp men inte mandelpotatisen. Den var så pluttig så jag lät den ligga kvar, hoppas att knölarna växer fortfarande. Hur länge kan den ligga kvar? Mandelpotatis är ju så himla gott men de får gärna vara större än 3 centimeter...

Igår smakade jag på björnbären, jag hoppades att de var färdiga. I alla fall att de började mogna men shit pommes vad sura de var. Skulle gissa på att det är brist på sol och värme... Vill ju gärna göra lite björnbärsmarmelad till höstens myskvällar med goda ostar. :-)

Idag blir det till att städa lite här hemma. Det behövs verkligen, dessutom är det så trevligt när det är rent.

Ha det gott och en trevlig söndag!

5 kommentarer:

 1. mysigt att kunna odla så mkt själv..
  brukar tänka på dig på morgonpromenaden när jag går förbi kossorna =) (Som säkert är kvigor egentligen ;).

  Jag tar m pulvret ikväll men låter det ligga i bilen så kan vi ta det efter passet om det är ok?

  Kommer vara inne i lokalen redan innan o köra pump så du vet. Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst har det blivit vardag igen med jobb och och allt kortare dagar. Svårt att få tiden att räcka till för allt man vill och borde göra...

  SvaraRadera
 3. Låter som ett behagligt vardagligt liv, en härligt regnig söndag mitt i livet! Skönt att läsa om.

  SvaraRadera
 4. Här nere i skåne har vi mandelpotatis som är stora som bakpotatis. :)

  SvaraRadera