17 okt. 2011

Om du krisar: baka!


Ett av de programserier jag har följt förut är Landet Brunsås och nu i höst går programmet igen. Jag har tyvärr inte hunnit med denna säsong med Henrik och hans söta vänner Lotta och Erik. Dock så tog jag mig tid att se det senaste avsnittet på svt.play och som vanligt får jag skratta och jag får några tankeställare!

Avsnitt 6 som jag såg handlar om bröd och våran konsumtion av bröd. Och en analys om att om att baka bröd kan vara att krisa (?) ;-) Måste erkänna att hos oss bakas det bröd endast periodvis. Dock så äts det inte så himla mycket bröd av oss vuxna och barnen har olika smak. Sonen äter rostbröd som inte ska smaka något och har troligen inte många näringsämnen i sig. Dottern äter mörkt bröd som inte är så sött...

Jag önskar att jag hann och orkade baka (olika så att det passar alla) men tyvärr. Det tar man också upp i programmet, att det är lite status att baka bröd, särskilt surbröd. Man deklarerar att man har tid och möjligt till detta. Som sagt, jag önskar jag hade tiden.

Ska absolut titta ikapp programserien så fort jag hinner!
Vad ser du på om du får välja?

3 kommentarer:

 1. Jag gillar också landet brunsås. Missade tyvärr senaste programmet så jag får göra som du - se ikapp på SVTplay. Hmm.. ja, vad tittar jag på... Inte många program som jag tittar på aktivt. Det skulle vara de sällsynta trädgårdsprogrammen då. Eller någon bra film.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Jag tittar också på Landet Brunsås. Många bra fullträffar får programmakarna in. Men sluta dricka mycekt mjölk - DET ska jag INTE!!!!

  SvaraRadera
 3. Landet Brunås har jag missat, det måste jag titta på, kan ju vara något för mig =). Just nu har jag inget program jag följer, trädgårdsfredag är ju så tråkigt nu... att det är ju inget att längta efter i veckan. Nu kommer hösten så det kommer säkert en massa nya serier att följa... inne i husvärmen, för i detta skit väder går man ju helst inte ut i!
  Ha det gott kramis Mari

  SvaraRadera