23 okt. 2011

Si så där svängde jag ihop en lyxig vegorisotto!


På långpromenaden med the doggi i detta vackra höstväder hittade jag stora fina trattkantareller som jag inte kunde låta bli. Som tur hade jag med mig en påse och på några minuter hade jag en påse full med härlig svamp.

Medan råriset kokade på spisen hackade jag lök och blomkål som jag fräste tillsammans med svampen. Innan riset var klart pytsade jag i ärtor och gröna linser i lagom mängd, hällde av och la ner i pannan med den frästa svampen och blomkålen. Detta serverades som lunch och blev en lyckad vegomåltid i höstmyset! Och egna tomater till! Dessutom har jag gjort några matlådor av denna goda röra. Många gröna poäng idag!

Nu blir det lite kaffe och sen ska jag åter ut och greja. Hönsen har krafsat bort jorden runt magnolian så att rötterna sticker fram - inte bra. Ska fylla på med "surjord" så att fröken magnolia inte fryser sin rötter. Vill ju gärna njuta av henne i vår.... Lite annat grävande blir det väl också när jag ändå är ute. Det är inte färdigt med invintrandet av odlingsbäddarna så det står också på to-do-listan.

Vad pågår hos er?

1 kommentar:

  1. Tja bondjäntan! Jag är också ute och krattar lite - inne just nu på en liten paus. Har ställt in alla pellisar (utom Mårbacka, det får bo i Irmas fönster) i garaget. Ska försöka övervintra dom utan ljus i år... Det sägs ju att det ska kunna gå... Ha en skön dag!

    SvaraRadera