16 okt. 2011

Sista skörden av grönsaker


Nu har det nog vänt, min "bloggtorka" är i övergående skede. Förutom att det har varit ont om inlägg här på bloggen så har jag ju inte hunnit med att besöka er heller... men jag kommer nu, sätt på kaffe för snart är jag hos dig! ;-) Skönt att vara tillbaka!

Igår hade jag en alldeles underbar dag även om det är något sorgset att inse att hösten är här och snart knackar vintern på. Först en låååångpromenad med hunden och dottern i skogen, det luktar så gott på hösten när solen skiner och fukten från marken pockar på. Så härligt! Ordentligt påklädd med långkalsonger och fleecetröja, och så pimpad med en röd regnjacka, det är ju älgjakt här.

Efter promenaden var jag ute i trädgården och tog hand om de sista grönsakerna. Jag grävde upp 6 st kronärtskockeplantor och 2 auberginplantor, kapade av dem till stumpar och planterade i hinkar. Jag hoppas på att kunna övervintra dem i källaren... vi får väl se hur det går med det. Kanske att jag ska övervintra några chilisar också?

Sedan har jag skördat den de sista chilifrukterna, alla tomater från tomathuset, och pumpor och zuccinin. Nu är hela köksbordet belamrat med grönsaker och jag har lite att göra. Många gröna tomater att ta hand om. Kanske att de mognar i korgen? Annars får jag sylta någon dag :-) Och de sista pumporna får bäras ner till matkällaren tillsammans med de andra. Kanske att jag gör en het pumpasoppa till middag idag...

Ha en go söndag!

3 kommentarer:

 1. Roligt att du har kommit tillbaks :)

  ...och varmt välkommen att hälsa på...kaffet är klart :)

  SvaraRadera
 2. Bloggåterkomst-high-5! ;) Vi kan bilda klubb. Eller en facebookgrupp. "Vi som just börjat blogga igen efter uppehåll!" :D

  SvaraRadera
 3. Härliga tider! Jag har varit lite frånvarande jag med, men nu blir det ju lugnare tider i trädgården ett tag i alla fall. Typiskt bara att man har som minst tid att blogga, när man har som mest att blogga om.

  Jag hade ingen ANING om att man kunde övervintra augberginplantor. Jag har slängt ut nästan alla mina men har några kvar i västhuset. Detta måste testas, hur gör man? Ska de ha vatten, stå i jord, vad?

  SvaraRadera