26 dec. 2011

Sköna gröna helgdagar


...på flera sätt och vis, det ena uppenbara att vi har en grön jul utan snö. Det andra är att jag har knåpat ihop beställningslistor på grönsaksfrön inför kommande odlingssäsong. Vi har haft det så himla gott här under juldagen, inga måsten utan endast stillhet och lugn. Den största ansträngningen i går var långpromenaden med hunden i solskenet. Himla gott!

Har plockat fram frökataloger och trädgårdsböcker och börjat min planering inför nästa odlingssäsong. Myser i kökssoffan, dricker te, bläddrar i kataloger och ritar skisser. En fröbeställning är redan gjord och en till komma skall.

Strax ska jag ut igen (puh) på hundpromenad storlek L, gäller ju att röra på sig lite så att man inte rullar ut ur julen. Eller ännu värre, har vuxit sig fast i soffan inför odlandet! Hur skulle det se ut? Det är ju dags snart med både chilisådd och kronärtskocka!

Vad har ni för er då?
God fortsättning!

4 kommentarer:

 1. Vilken fin stjärna, jag gillar dagarna efter jul.

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på dig!

  Vilken fin stjärna!
  Jo jag skall ha fröinventering imorgon tänkte jag.
  Annars håller jag på med min medelhavskalkong middag. Har just varit ute och skördat både det ena och andra tillbehöret.
  Ha en skön kväll
  Annika

  SvaraRadera
 3. Hos oss har vi bara hunnit med att titta på tomatfröerna ännu. Katalogerna ligger och pockar på uppmärksamhet... ha en fortsatt skön ledighet!
  /Annelie

  SvaraRadera
 4. Hannele: stjärnan är av återvunnet papper! I like!

  Annika: visst är det härligt med fröinventering, skriva frölistor och drömma?! Kalkon? mums!

  Annelie: tomatfrön är inte så bara... jag blir helt knas i bollen när jag ska bestämma mig. Svårt.

  SvaraRadera