1 juli 2012

Långsamt framåt


Sakta men säkert händer det saker här, eftersom jag envisas med att göra många saker samtidigt så tar det tid... Och nu går jag ju på semester så då kanske jag hinner med mer? Jag får nog skriva listor och pricka av så att jag inte gör allt på en gång.

I meditationsträdgården har petuniorna som blivit planterade börjat blomma. Himla fin färg med mörka ådringar. Jag önskar att jag hade haft många många fler plantor av dem. :-) Typ som med honungssalvian, jag ska räkna men nog är det säkert 70-80 plantor som jag har planterat i den avlånga rabatten. Ser fram emot nästa sommar när alla blommar! 

Clematisarna är på plats mot spaljérna men de är ganska klena än så länge. Jag fick ta lite skott av murgröna från svärmor, som jag har planterat. I min tanke ska det vara murgröna lite här och där växande på den blivande väggen mot åkern. 

Jag vet att flera väntar på bilder för att se helheten men det är ju långt ifrån klart. Håll ut, det kommer bilder så småningom... Detta är ju en långsiktigt projekt som tar tid... ;-) Vad har jag kvar att göra då? 


Spaljé till björnbären
Vägg mot åkern
Svartvinbärshäcken
Sol och meditations brygga
Grusning
Så akleja och andra växter


Ibland känns det helt oöverkomligt med allt som ska göras. Jag måste nog bli bättre på att se 
vad som är gjort också;


Drivit upp plantor från frö: 
petunior, honungssalvia och palettblad
Tagit sticklingar av svartvinbär
Flyttat och planterat om björnbär
Flyttat och planterat om clematis
Grävt en rabatt mot blivande jordmakeri
Flyttat och planterat om stora "buskar" av bolltistel och malört mot jordmakeriet
Planterat tre buskar med blåbär
Planterat honungssalvia, palettblad och petunior i storrabatten
Påbörjat på väggen mot åkern
Tagit bort gamla växthuset (tomathuset)
Byggt nytt växthus - Glädjehuset


Idag blir det till att bygga nya odlingslådor... i o m att jag fick blodproppar i april har grönsaksodlingarna blivit lite drabbade så meditationsträdgården får vänta. Ja, nu förstår ni varför det dröjer... ;-)Men det går långsamt framåt!

Ha en skööön söndag!

4 kommentarer:

 1. En trädgård ska växa långsamt, själv började jag med 10 cm höga träd och buskar....

  SvaraRadera
 2. Skulle vara jättekul att träffas med dator, kamera och en massa huvudbry :-) Vi kan väl höras närmare om när det passar. Jag ska till Gotland, Öland och Gotland igen men någon dag borde vi kunna få till.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Ta vara på dig och lev hållbart även med dina egna resurser. För allt måste ju inte bli klart på en gång :)

  Det är allt för lätt att man "glömmer" att njuta av det man har. Livet vill gärna gå för fort och man rusar på nästa projekt, och nästa projekt, utan att stanna upp och glädjas över det man har gjort. Kram

  SvaraRadera
 4. En av de insikterna jag fick under förra året är just att hållbar utveckling inte bara handlar om konsumtion, produktion, ekologi och ekonomi utan även om att ta tillvara sin energi, sina drömmar och sina resurser på ett hållbart sätt. På så vis räcker man längre till för sig själv, sin omgivning, sina barn, barnbarn etc. Och tjusningen ligger väl i att det aldrig skall bli klart :)

  SvaraRadera