18 nov. 2013

Harvest Monday – 18th November 2013

Jag måste erkänna att det är tufft att påbörja Harvest Monday igen precis när de allra flesta i vårt nordiska klimat lägger ner odlandet. Men skam den som ger sig! Det är väl därför jag vidgar begreppet skörda en aning för att jag ska få till det.


 Ja men vad har jag skördat då? Jo, 7 ägg har jag fått. Inte direkt högsäsong så jag får väl vara nöjd med det lilla. Dessutom har jag ju blivit av med många hönor här under hösten så det är lite skralt med höns i hönsgården för tillfället. 


Jag har skördat mangold, pak choi och ruccola till maten. Lite här och lite där. Vi får se hur länge de klarar sig... I natt var det rejält med frost och odlingsduken hade blåst av. Och så har jag ju groddat i veckan! Mungbönor är min favoritböna för groddning. Jag verkligen älskar den nötakitga smaken. Mums! Det blev en heldel att skörda och stoppa in i kylen, 5 dl närmare bestämt.


Och kanske blev det sista plocket av trattkantareller och även gula kantareller för i år i helgen?! Kul att hitta 4 liter trattisar i mitten av november och 2 dl gula. Smarrigt värre. De gula hamnar nog i en omelett!

Ja det var veckans Harvest Monday!

Se fler hos Daphnes Dandelions!

3 kommentarer:

 1. Jag tänkte på dig och din Harvest Monday när vi var ute och letade svamp i helgen. Fast vi hittade inga.... men åtminstone blev det några nypon till vinterns soppor! :)

  SvaraRadera
 2. Grodda mungbönor lät väldigt gott - måste testas. Hur gör du när du groddar dem? Jag är dålig på sådant men borde göra det mer med tanke på min mage som för jämnan är uppkörd :)

  SvaraRadera
 3. Hallå där! Det var riktigt längesedan jag var och hälsade på här hos dig. I Sverige surfar jag med ett mobilt kontaktkort som tar riktigt lång tid på sig att ladda ner sidorna, varje gång jag försökte mig på att gå in på Bondjäntan hängde datorn sig. Nu är jag i Spanien igen och kan surfa loss utan problem.
  Ser att du fortfarande skördar lite av varje, min mangold växte fortfarande (så smått visserligenf) när jag åkte därifrån förra veckan. Hoppas dina Tomaquets de penjar växte och "fungerade". Själv fick jag jättefina plantor och goda tomater, hade en idé om att jag skulle hänga upp tomaterna och ge ett snöre till vänner och bekanta. Tyvärr blev det inget med det, vi åt upp allihopa.
  Är redan i farten med att så smått planera nästa års odling, senast igår satt jag och pillade ut frön ur en jättegod tomat jag blev serverad i salladen till lunch.....
  Ha det fortsatt fint! Kram/Annelie

  SvaraRadera