8 juni 2014

BIeffekten - dokumentärfilm


Måste be er att titta på dokumentärfilmen Bieffekten från SVT, men skynda på för den finns bara tillgänglig till 28 juni. Viktig och informativ film om bin och humlors påverkan och dess överlevnad. Om vår överlevnad...


5 kommentarer:

 1. Jo, jag har sett den och flera andra filmer också som behandlar samma ämne. Det kommer hela tiden larmrapporter om den drastiska minskningen av våra pollinerare men ändå verkar inte budskapet gå fram.

  EU har under två år förbjudit neonicotinoider i jordbruket därför att man numera är säker på att bekämpningsmedel innehållande neonicotinoider är en av orsakerna till bi- och humledöd. Men i trädgårdarna är det ff tillåtet med dessa systemiska preparat. Man sätter upp bi- och humleholkar i trädgården men pudrar liljorna med Myrr!

  Två av biokemiföretagen har stämt EU för deras beslut, då har man blivit stor!

  SvaraRadera
 2. Såg filmen häromdan.. Satte genast igång att tillverka bostäder åt vildbin i trädgården.. Nästa projekt blir egen biodling... Även plantering av växter som bin gillar kommer att ske..

  SvaraRadera
 3. Missade den och visste inte vad den hette så tack för upplysningen. Ska titta på den nu. Tack och lov har har vi både humlor och bin av olika sorter i trädgården, men visst är det en oroande utveckling.

  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 4. Bra tips! Ska maila vidare länken till kommunen, de klipper ängarna när det blommar som mest. Borde inte vara några större problem att låta bli eller ta det lite senare!

  SvaraRadera
 5. Ja just det, den skulle jag ju se också. Har 5 dagar kvar, för försöka få in det någonstans i schemat!

  SvaraRadera