3 jan. 2016

Mjölksyrningskurs - att komma igång!


Nu kör vi!
Efter många förfrågningar om kurs i mjölksyrning av grönsaker är det dags för 2 kurstillfällen! De är på nybörjarnivå eller "komma igång" med mjölksyrejäsning av grönsaker. Kanske blir det fler senare i vår men vi börjar med dessa två datum:

 • Kurs 1 Mjölksyrning av grönsaker  21 feb. 2016 kl. 9.00 - 14.00
 • Kurs 2 Mjölksyrning av grönsaker  20 mars 2016 kl. 9.00 - 14.00

Teori och praktik
Du får lära dig grundläggande teori av processen, vad som behövs för ett lyckat resultat och vilka fallgropar du kan se upp med. Du får också praktisera, dvs. göra din första mjölksyrning och ta med hem. 

Kursavgift
5 timmar inklusive lunch: 595 kr inkl. moms


Vad ingår?
 • Föreläsning och praktiska övningar.
 • Tillgång till material som behövs för en lyckad syrning - inkl. burk och grönsaker som du får ta med hem!
 • Ett enkelt kompendium med recept för att komma igång hemma.
 • Lunch - jag bjuder på en vegetarisk soppa, sallad och bröd.

Plats:
Hemma hos mig i vårt kök.
Adressen: Frölunda 57, i Sorunda. Det ligger mellan Nynäshamn och Södertälje. 


Antal platser:
10 stycken. Inte fler för att alla ska få plats samt möjlighet att få utrymme till diskussion.
Din plats är bokad när du har anmält dig + betalat kursavgift. Först till kvarn gäller.


Anmälan: 
Du anmäler dig på mail: johnna.gilljam@gmail.com
Jag behöver ditt namn, gärna telefonnummer och vilket kurstillfälle du vill gå på.
Finns det några kostönskemål att ta hänsyn till meddelas det i samma mail.


Betalning:
Du betalar kursavgiften 595 kr till Länsförsäkringar bank kontonr. 9020-3333 464

Skulle kursen bli inställd får du givetvis kursavgift tillbaka. Vid förhinder kan du avboka din plats senast 5 arbetsdagar innan kursstart och få kursavgiften tillbaka. 


Bokad:
När du har anmält dig och betalat kursavgiften får du ett bekräftelsemail av mig.


Må 2016 bli ett toppen fermenteringsår! 

2 kommentarer:

 1. Åh tänk om man ändå hade möjlighet att gå den kursen, men ekonomin tillåter inte... =/

  SvaraRadera
 2. Halloj! Ja... jag säger tyvärr samma som ovanstående... men jag har några oskrapade triss i beredskap så jag kanske återkommer. Plötsligt händer det, vilket också skulle stämma rätt bra in på om jag skulle börja mjölksyra grönsaker - något jag är vansinnigt rädd för så du fattar ju att din kurs skulle vara rena rama terapin för mig! Skrapa... skrapa :)

  Hur som - slänger ut en fråga till dig, kanske finns svaret någonstans på din blogg (så jag kommer att fortsätta att leta i dina texter såklart) men jag försöker ladda inför ett nytt odlingsår och skaffa inspiration till odling då den snart självdör lerdöden i vårat grönsaksland. Suck!

  Alltså - vi har sån grym lerjord att inget verkar trivas nedåt jorden. Jag odlar även i pallkragar och det går hyfsat även om jag kanske kunde vara duktigare på att gallra och gödsla lite men allt som jag odlar direkt i jorden blir inte som jag tänkt mig. Stora fina blast oftast men själva grönsakerna är pyttesmå. Rödbetorna växer liksom ovanpå jorden och morötterna blir yttepytte med STORA blast. Bönorna skrattar åt mig och vägrar komma upp (förutom bondbönor) och det enda som växer ymnigt är tistlar... så jag misströstar och tänker att jag kanske ska ge upp och sluta odla annat än de rabarber som redan växer där och DE trivs!

  Har fri tillgång till höns-, får och hästgödsel och mullar ner löv på hösten (även om de just nu ligger ovanpå jorden för jag hann inte gräva ner dem) och brunnen gödsel på våren. Gjorde även en varmlåda (blev inspirerad av dig på glädjehuskursen jag var på ett år) och den odlade jag mangold i, blev stora fina blast och ganska tunna stjälkar där med....

  Kan du säga vad jag gör för fel och vad jag kan förbättra? Kanske någon bra och pedagogisk litteratur eller blogg jag kan läsa för lite inspiration, kunskap och glada tillrop?!

  Ha det gott och så härligt att kunna gå in på din blogg bara för att se att allt går - bara man ger sig fan på det och VILL.

  Kram!

  SvaraRadera