24 apr. 2016

En fredagsfundering på en söndag!Sitter här och ska börja skriva inlägget, plötsligt vill Wilma upp i kökssoffan. Det var länge sen. Precis som min närvaro här.  Det har varit segt på bloggen ett tag nu. Små korta inlägg lite då och då men inte något märkvärdigt direkt. Inte för att det behöver vara märkvärdigt, inte alls, jag menar bara att det har varit lite i det torraste laget. Bloggtorka.

Det är lättare med snabba inslag både på Facebook och Instagram. Ögonblicksdokumentation. Kanske är det tidstypiskt? Vi jagar och hinner inte att stanna upp i tillvaron, i tanken, i här och nuet. Eller är bloggandet en fas som är över? Handen på hjärtat, jag läser inte bloggar som jag gjorde tidigare. Så jag undrar, är bloggeran över? Anyway, jag ska bättra mig. Det känns viktigt för mig, det är här jag går tillbaka för att se hur var det nu igen? Jag skriver för er, absolut, men jag skriver lika mycket för mig. Det är som en dagbok eller journal förstår ni, och om jag inte skriver så ja, då finns det inte mycket att hämta.

Så jag kommer tillbaka! Med fredagsfunderingar, uppdateringar smått och gått, matlagning, självhushållning, glädjehuset och odlingar. Och lunden! Där händer det grejer må ni tro. Det är så himla roligt med lunden just nu, jag tror faktiskt att det kommer bli en lund i år. Ja det är ju redan en lund men i år kommer man se det också. :-)

Och så har jag varit på kurs! Cider, vinäger och vinkurs i Jämtland på Eldrimner. Jag säger bara wow vilken kurs, hög nivå, mycket kunskap och även ganska trevligt! Ni vet, i mitt nästa liv då ska jag ju flytta ner till skåne och bli mathantverkare... jo om si så där 10 år... det är iallafall en dröm jag har. Så jag börjar gå kurser nu som ger en massa näring till min dröm! Dessutom så kan jag ju ha nytta av kurserna på vägen dit! Jag har hört det förr att jag är målinriktad ;-)

Hönsen mår finfint i Glädjehuset och snart är det dags att flytta ut dem igen. Tomaterna växer sakta men säkert i Vitahuset, det som jag har hunnit med och göra om till ett odlingshus. Vitahuset är litet, antagligen mindre än Obamas toalett. Tomaterna, igen... jo de är nog en aning små för att flytta ut om några veckor. Jag tror kanske att de inte har fått så mycket kärlek som de brukar. Chilin, den däremot har fått mycket kärlek, många stora fina plantor! Kul.

Nu i dagarna ska jag börja så grönsaker ute... och i tunneln... Och så ska jag flytta runt lite med odlingarna. Äntligen har familjen köpt mina planer och gräsmattan ska bort. Eller nja - gräsmattan hamnar framför glädjehuset istället. Och där det är gräsmatta nu får odlingarna landa. Mycket på gång nu...

Det var korta uppdateringar men inom kort kommer mer. Frågan är, vad vill ni ser mer av? Vad vill ni höra och läsa om? Tell me!

See U soon again!

6 kommentarer:

 1. Tyvärr är det ju så att fler slutar blogga och bara är på Insta. Jag kämpar på med att försöka gilla Instagram men jag fattar inte grejen på riktigt!?
  Fattar inte grejen att lägga upp en bild som nästan ingen tittar på och ändå så får man massvis med hjärtan!
  Jag har lagt upp helt fel bilder till texten och ingen har noterat det heller!
  Men kanske jag blir fast jag med?
  Jag gillar ju att skriva och precis som du använder jag bloggen som dokumentation!

  Fortsätt blogga! Om allt :D

  SvaraRadera
 2. Så kul att du är tillbaka med all inspiration! Fortsätt, fortsätt. Insta är bara bild, säger inget om tankar och funderingar och planer.... Låt oss glädjas med dig över allt som händer.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 3. Jag tror bloggandet har haft sin peak och är på neråtgående. Tyvärr. Som du skriver är både Instagram och Facebook snabbare och mindre tidskrävande. Vilket passar vår tid som du antyder. Men - en bild säger INTE tusen ord ;-). Och Instagram-formatet passar små skärmar.

  Men fortsätt blogga! Det ger noggrannare beskrivningar, fördjupar.
  Jag vill verkligen veta ännu mer om Vita huset och händelserna där.

  SvaraRadera
 4. Åh, så roligt att du är tillbaka igen! Jag vill läsa allt du har att skriva... om odling, höns och recept och allt annat med för den delen.

  SvaraRadera
 5. Härligt att du har börjat skriva igen. :-)
  Ser fram emot att få veta mer om av som är på gång i din trädgård, hos hönsen och allt annat. Alltid inspirerande att få ta del av andras tankar, idéer och planer....

  SvaraRadera
 6. Läste precis en artikel i åter om glädjehuset! Så inspirerande. Tänker använda vårt växthus på liknande sätt, men jag undrar om du vet hur många höns som är lagom per kvadratmeter?

  SvaraRadera