11 jan. 2010

Garant

På storhandlingen hittade jag ett nytt märke, Garant. Har inte sett det förut och blev glatt överraskad över utbudet. Jag har ju precis "hittat" bovete så nu handlade jag flera påsar av detta märke.

7 kommentarer:

  1. Härligt! Ännu ett ekologiskt varumärke kan aldrig vara fel. Jag tror jag har sett det där någonstans också.

    Och sen kan du få berätta vad som är så bra med bovete. Jag gav mig ju på att göra bovetegröt till frukost på Renee Voltaires inrådan, men eh... jag känner att jag kanske borde skriva och berätta för henne att havregrynsgröten är uppfunnen, så man slipper äta det där. Huvvaligen :-/
    Är det kanske bröd man ska göra på resten av påsen?

    SvaraRadera
  2. Bovetemjöl är suveränt i blinier (ryska pannkakor) och vegetarisk biffar.
    Boveteflingor ger en god smak till bröd, kex och kakor.
    Anses vara det mest lättsmälta sädesslaget för dem med känsliga magar.

    SvaraRadera
  3. Bovetemjöl har jag använt ganska länge i olika rätter, men nu sitter jag här med en påse helt skalat bovete, typ en sån du har på bilden. Och jag tänker inte göra mer gröt..

    SvaraRadera
  4. Karin: jag förstår vad du menar. SJälv gör jag olika sallader med helt bovete. Använder det som ris eller couscous...
    Jag har en favorit grundsallad som jag gör.
    Broccoli, blomkål, kronärtskocka, salladslök och ärtor tillsammans med kokt helt bovete med god dressing blir en matig sallad. Varieras på olika sätt efter vad som finns i kylen och frysen.

    SvaraRadera
  5. Mer bovetetips:
    Jag brukar göra en kålpudding där köttfärsen
    byts ut mot 2 dl hel bovete+2 dl röda linser,
    kokta i buljong med ett par lagerblad i ca 5 min.
    Smaken blir ganska nära en "riktig" kålpudding
    och äts med potatis & lingonsylt.

    Du har en fin blogg, Bondjäntan!

    Mia

    SvaraRadera
  6. Mia B: åh den kålpuddingen ska jag prova, lät både nyttigt och gott. Tack.

    SvaraRadera