21 aug. 2010

Sköna upplevelser

Jag har bytt arbete mitt i sommaren och det betyder i sin tur att jag endast fick en veckas semester. Dessutom regnade det under hela semesterveckan... Så när möjlighet ges försöker jag få in sköna upplevelser för att förlänga sommaren. Eller rättare sagt få något för själen som ger semestereffekt :-)

Förra helgen hälsade min lillebror på oss och när vi skjutsade honom till tåget så tog vi en sväng på Rosendals trädgård i Stockholm. Det är väl det enda stället det blommar på?! Hemma hos mig så har det mesta blommat ut förutom några solrosor.


Det finns mycket att titta på, alltifrån blomsterarrangemang till skulpturer... Jag blev så himla förtjust i hinkarna som ni kan se på bilden. Skulle kunna tänka mig plantera lite höstfägring i några sådana.

Och inne i deras butik skulle jag kunna spendera en hel del men jag var så duktig och bara tittade och njöt med ögat. Men ekologisk fikonmarmelad till några goda ostar skulle ju sitta fint!


Vi tog faktiskt en fika också.... (är inte egentligen så mycket för fika) kaffe och en god chokladkaka slank ner utan problem. Vi satt länge i det tysta, Rosendal inger ett lugn som är skönt. Inga ord behövs...
De odlar biodynamiskt och är duktiga med sina odlingar. dock såg vi också odlingar som var fulla med ogräs, kändes konstigt nog väldigt bra. Prestationsprinsessan kan gå och gömma sig och endast njuta av det som finns hemma i sin egen trädgård. Allt behöver inte vara på topp.
Eftersom jag har jobbat det mesta av sommaren så behövde jag verkligen se ogräset :-) på en sån fin plats som Rosendals trädgård.

Förhoppningsvis kommer jag snart i fas på nya jobbet och kan pula i trädgården igen. Saknar verkligen myllan under fingrarna. Snart så!

Ha en trevlig lördag!

3 kommentarer:

 1. Hej hopp! Vilken fin blogg du har! Rosendal är verkligen underbart. Var där i våras. Mmm, mylla under fingrarna, förstår att du längtar. Är bara inne och tar en kaffe, sen ut igen och gräva:)
  Ha det gott,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvaraRadera
 2. Madame C: Tack snälla för komplimangen, gör gott i själen! Ja men visst skulle man kunna strosa runt på Rosendal oftare ä vad man gör...

  Suzaan: ja mycket vackert! Det finns några ställen som är så himla vackra.

  SvaraRadera