21 okt. 2011

Panik!!! Var e ketchupreceptet?

För två år sedan gjorde jag egen ketchup med hjälp av Åke Tomatkungen Truedsons recept på ketchup. Det var en mycket god ketchup som jag gillade skarpt och dessutom höll den ända till i år! Och nu när jag har tomater i överflöd igen tänkte jag göra en repris men jag hittar inte (!) receptet i mina gömmor... Har någon Åkes recept eller ett annat bra recept på tomatketchup?

Håller tummarna!


5 kommentarer:

  1. http://storaaleberg.blogspot.com/2011/08/egen-ketshup.html

    Jag gillade iaf den jättemkt!

    SvaraRadera
  2. "Har du massor av tomater över så föreslår jag att du lägger dem i en stor gryta med lite vatten i botten och så
    lite hackad lök och vitlök och någon finhackad chili. Detta får sedan koka upp varefter man passerar det för
    att avlägsna fasta delar. Med en tesked salt per liter har du en tomatjuice som du kan frysa in eller konservera
    eller använda färsk. Tomatpuré göra du genom att indunsta juicen på svag värme till lagom konsistens varefter
    4 strukna matskedar socker tillsätts och en matsked (struken) med salt per liter om inte redan tillsatt. Perfekt
    råvara till såser, oxstek, pizza, pastasås, lasagne, tacos, dippa sås, till scampi fritti, soppa mm. Tillsätter du
    också lite vinäger så har du en god egen ketchup. Tillsätter du lite spiskummin ihop med chili så har du mexikansk smak."

    Från hans eget nyhetsbrev: http://www.tomatklubben.se

    SvaraRadera
  3. Hallå hallå! Inser att jag aldrig svarade på din fråga om bönorna som du ställde i min blogg..http://frupurjofixar.se/2011/10/15/overlevt-aventyret/#comment-2032

    Det är en borlottoböna som jag visade i inlägget, inköpt på Inpekta "Borlotto lingua di fucco nano"

    Beträffande dina hönor. Hur har det gått?? Har du fått bukt med kvalster och besöken av rovdjur?

    SvaraRadera
  4. Trevligt och glädjande att se ditt ansikte här igen :-)
    Vad det gäller ketchupen har jag inga tips. Ville bara säga hej.
    Och tack för gratulationer till Joels ankomst. Vi har det supermysigt nu.
    Lycka till med ketchupen. Vi hörs vad det lider.

    Kram
    /Anna

    SvaraRadera
  5. Linda: valde faktiskt ditt recept och gjorde en egen variant av den med ingefära. mums

    Överlevare tack! ska genast spara ner!

    Fru Purjo; tack för böninformationen. Var de goda?
    Ang. hönorna... si så där. Gör ett inlägg snart.

    Anna: mys allt vad du kan Anna! Ha det gott!

    SvaraRadera