24 sep. 2012

Harvest Monday, September 24th, 2012 - godis


 Igår blev det majsens tur att bli skördad och vi kunde inte låta bli... det blev kokt majs med smör som lunch! Oh my, grönsaker är godis ;-) Synd bara att det inte var mer än 14 kolvar som hade mognat. Men det blir helt klart en repris nästa år, klart man ska skörda majs!

Tänker nog satsa på denna majs nästa år så att jag också kan plocka mitt eget utsäde. Så gör jag med vissa bönor och pumpor. Det vore väl spännande?! Att i större utsträckning kunna skörda sitt eget utsäde så att man inte behöver lägg ut lika mycket pengar på frön. Jag har inte varit så duktig på det tidigare men man kan ju alltid bli bättre på att samla frön.

Här skördas det grönsaker på löpande band och tillagas och njuts av. Både många goda sallader och grönskande maträtter bjuds på. Nu är det dags att börja se hur man ska bunkra upp förråden på bästa sätt. Har faktiskt införskaffat två nya böcker för detta ändamål, att få lite nya tips och idéer. Mer om det någon annan dag!

Ha en underbar vecka!13 kommentarer:

 1. Vilka fina majskolvar! Smakar de färgade annorlunda än vanliga gula?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är inte lika söta som sockermajs. De är används till majsmjöl normalt och de hade lite mer tuggmotstånd än sockermajsen.

   Radera
 2. Skulle så gärna vilja testa majs...måste ta itu med det nästa år. Om du någon gång gifter dig så kommer jag som ett skott :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja klart man måste testa majs! I år var mitt första, men det var ju klart fel år att testa med tanke på bristen av sol...

   Radera
 3. Vad roligt med majs i olika färger. Jag fick en majskolv i år men det är som godast när man har begränsad upplaga. Men nästa år hoppas jag dock på fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det gott, särskilt när det blir exklusivt! ;-)

   Radera
 4. Hej min vän ! Om din fråga: Chilin vänsterprasslar gärna ;-) Det kan bli allt möjligt när man sår egna frön, fast det kan ju vara kul det med. Tomaterna går bättre, det är mest de med potatislik blast som korsar sig, men det har inte hänt mig mer än någon enda gång, och jag har tagit eget frö i säkert 15 år nu. Snygg majs ! Den funkar bra att ta frö på, jag har provat. Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske att jag plockar frön från tomater och skippar chilin. Samtidigt så är det himla roligt med Åkes tomattidning som jag beställer ifrån...

   Radera
 5. Så vackra, trodde att de färgade bara var till prydnad... tänk vad man kan tro tokigt. Odlat majs jag med i Åre Zon 8:) gick faktiskt utan växthus till och med, men en enda kolv fick jag bara på min enda testplanta, å den hade inte fått mogna korn över hela, men vad gör det:) blir maj nästa år med förståss. Färgade då kanske

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är korrekt, det blir ju en ny odlingssäsong snart ;-) Klart man måste odla majs! Jag är hooked, det är roligt och de är vackra. Om du vill ha söta majskolvar ska du nog välja en sockermajs.

   Radera
 6. Mm vad godsaker du skördar och tillagar!
  Det är ju härligt med egen skördat, man vet vad som är tillsatt och inte ;)
  Underbar känsla. Mina majs hinner inte mogna denna kalla sommar...nya tag nästa!
  Ha det gott,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det har helt klart varit för kallt och rått i sommar för majsen. Jag har odlat upphöjt och på skyddat läge och då fick jag en lite skörd.

   Radera
 7. Vet du hur det är, måste jag skörda all majs nu när frosten kommer, eller kan den stå kvar utan att bli förstörd?

  SvaraRadera