4 sep. 2012

Här var det hett...Ja, nu börjar alla möjliga chilin mogna och det är så himla roligt! Igår gjorde jag en grönsaksgryta som jag hottade upp med en organge chili.


Nu är jag inte riktigt säker men jag tror att det är Aji Rocotillo. Någon som vet om det kan det stämma? Patrik? Vill gärna ha den nästa år igen för det var lagom hetta och verkar ge en stor avkastning!


7 kommentarer:

 1. Tror som du att det är Aji rocatillo. Härligt att den verkar ge så bra skörd.

  SvaraRadera
 2. Även här mognar chilin... Själv hade jag häftigt tjocka och pulserande läppar och tunga på eftermiddagen efter att ha smakat pyttelite på en chokolate habanero... Den var visst så stark som det stod på påsen, 300.000- 450.000 Scoville... En idé - kan du inte ta i lite chili i ett av dina läppbalsam och sälja som naturligt läppförstorande?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Min chili har också mognat det är ju bara det att vi inte använder dom... Varför är det så? Måste bli bättre på att göra det.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Mina chilis håller på också att mogna :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Chili, det låter stännande. Det har jag aldrig provat. Har du någon bra sort att tipsa om för en chilinybörjare?
  /Jenny

  SvaraRadera
 6. Mina håller också på att mogna. Jag har aldrig haft chili förr så det är jätte roligt!
  Något som är Super gott är om man delar en Jalapeno och tar ur kärnorna, fyller den med philadelphia ost och lindar en bacon bit runt om, lägg den på grillen i några minuter ( den skall var lite knaprig fortf.) eller in med den i ugnen i 5 min eller så. Pröva! :)
  Mvh, Anna

  SvaraRadera