30 apr. 2013

Ljumbänk! Typ som varmbänk... eller kallbänk.

Ja här går vårbruket sakta men säkert framåt. Med betoning på sakta... Många faktorer har spelat in; en mycket sen vår, en välbehövlig semesterresa, mycket jobb och ja, så har vi vardagen också ;-). Jag tröstar mig med att det allra mesta hinns ändå med, bara något senare.Jag har fyra stycke stora odlingsbänkar som används som varmbänkar och kallbänkar. Nu blir det nog något mitt i mellan: ljumma bänkar! :-D Jag ska fylla alla fyra lådor med brunnen hästdynga från i fjol. I botten på odlingslådorna finns en del av förra årets odlingsjord, sedan ligger ett lager med "trädgårdsskräp" som ni kan se. I höstas använde jag dem som komposter ;-) I två av dem ligger alla tomatplantor och chiliplantor från Glädjehuset som rensade i höstas och förmultnar.


Jag har mäktat med att fylla en och en fjärdedel i dag med hästdynga. I varje låda får jag fylla på med ungefär mellan fyra eller fem stora skottkärror med hästdynga beroende på hur mycket som behövs.  Jag hittade bra skit, med förvånansvärt lite halm i den stora dynghögen som är stor som ett berg. :-) Men ack så tungt!

Jag har en bit att gå med min skottkärra när jag har lastat den full. Och jag får traska över en åker som står i vall, dvs ganska guppigt och svårkört. Så efter dagens "körning" var jag ganska slut på orken... det blev endast fem skottkärror innan jag gav upp. Ska tilläggas också att det blåste storm samtidigt! Jag ska nog gulla med maken i morgon... han säger ju att han är så stark! ;-)

Ovanpå lägger jag sedan matjord och odlar för glatta livet!

Hästskit is da shit!

8 kommentarer:

 1. Vad bra det kommer atta växa sen! Och du slipper gå på gym. Kanske skulle du investera i en sån där elmotor till skottkärran?
  Hälsar
  Kärran

  SvaraRadera
 2. Ha..haa..en trädgårdsägare behöver å andra sidan inget Friskis och Svettis kort - den summan kan med gott samvete användas till diverse växtinköp!

  Trots vädret, ha EN RIKTIGT SKÖN VALBORG!

  SvaraRadera
 3. :-) Ska ringa lite folk på Gotland imorgon för att få några lass hästskit och jord... Man är ju inte klok som går igång på skit ;-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. En gåva som uppskattas av en trädgårdsnörd är skit:)hoppas du kan gulla med mannen så han hjälper dig, för det lät tungt det där.
  Ha en underbar Valborg!!

  SvaraRadera
 5. Gud, vad kul - ljumbänk! :) Ja, skit is the shit! Skulle inte säga nej till ett traktorlass inte! Hoppas maken känner sig stark! Ha en fin första maj! :) Mia

  SvaraRadera
 6. Jag har ett traktorlass med skit liggandes på gården.
  Hade turen att få det hemkört!
  Tänk vad lycklig man kan bli av lite skit :D

  Ha en fin Torsdag

  SvaraRadera
 7. Också jag har kört gödsel i helgen. Rygknäckande tungt, men det är lyckosamt att närmaste grannen har fem hästar och en jättestor gödselhög!

  Majhälsning från fröken Dill

  SvaraRadera
 8. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  SvaraRadera