4 maj 2013

Planerar utflytt!


Knock knock, hur har ni det i Glädjehuset?! Jo tack kacklas det i kör, vi har det gott! Detta är vår morgondialog och den fortsätter med; är ni hungriga på lite frukost? Och visst får jag ett jakande svar, utan tvekan. Men nu är det dags för hönsen att flytta ut och i helgen sker förberedelserna för det.

Ja, vi ska flytta hönsgårdarna för att undvika sjukdomar. Vi har två hönsgårdar som vi brukar skifta mellan och det är bra. Men jag tror att det är bra att flytta dem då och då för att undvika parasiter och annat skit som man kan få med fjäderfän.

Det blir inget lätt jobb att flytta dem. Gunnebostängsel som har vuxit sig fast ska grävas upp och flyttas på och fästas i nya stolpar.... I say no more... men väl värt om man vill ha friska djur.

För övrigt:
  • är det ont om tid...
  • har sått gräs till planteringar
  • borde förså grönsaker

1 kommentar:

  1. Hejsan
    Jeg flytter også rundt med mine høns på forskellige udendørs arealer, men har fast hønsehus. De er ude året rundt i en lukket hønsegård, men når græsset begynder at gro, bliver de flyttet omkring som græsslåmaskiner. Det fungere vældig godt og giver orange æggeblommer. En dejlig vårdag til dig
    Hilsen Lisa

    SvaraRadera