9 apr. 2013

Vad jag går igång på!


Då och då får jag frågor om vad jag blir inspirerad av, vad jag går i gång på och var jag hittar lusten? Och ibland gör jag ett försök till förklaring till inspiration och lust, lite på olika sätt beroende på vad just för tillfället går och grunnar på. Men vad jag går i gång på?

Jo jag kan gå i gång på det mest oväntade. Och då kanske inte oväntat för andra utan för mig. Jag återkommer till dem, nu kör vi från början!
Nr 1 
 Först och främst är det allt som oftast naturen jag går igång på! Jag är inte så blommig av mig utan mer blad, träd och stenmänniska. Att inte glömma jord, luft och vatten-människa. Jag går igång på former och struktur, färg och lukt. Mossa, trädens bark, trädens kronor, växters stjälk och blad, stenars former och storlekar, you namne it!

 Nr 2
Nr 2 är penslar och färg. Och ja, färg och form är viktigt för mig. Det genomsyrar mycket... riktiga penslar, gärna specialpenslar. Ibland köper jag penslar bara för att. Och så färg, både olika kulörer men också olika sorters färg och högst på listan står ju linoljefärg! Men allt har en koppling till nr 1, naturen. Jag hittar mina favoritkulörer i naturen och vill använda mig av så naturliga material som det går.

 Nr 3
Om någon har missat det så går jag igång på ägg! :-) Både naturliga ägg och dekorativa prydnadsägg. Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg och ägg... kanske att det kommer ett helt ägginlägg. ;-)

Nr 4 
Vackra ting! Ja det väldigt olika vad som är vackert för mig tex så går jag riktigt igång på lampan som är gjord av en damejeanne! Den äger jag tyvärr inte en sådan men jag skulle absolut tacka ja till den. Saker som är lite oväntade...

 Nr 5
 ÖRTER! ja både inne och ute! Om jag köper "blommor" till köksbordet så är det oftast i form av örter så som timjan, rosmarin eller basilika! Just nu står det timjan på bordet tillsammans med en orchide och penningblad. Himla roligt att blanda örter och andra växter. Jag går igång på att känna doften av dem!

Nr 6 
 Litteratur är som ett beroende för mig. Jag går främst igång på trädgårdsböcker, odling och kokböcker. Jag är ganska kunnig inom dessa områden men ändå går jag igång på dem... de ger liksom näring och inspiration... och drömmar ;-) Men jag är inte knusslig, det allra mesta i bokväg är intressant. Är man bokoman så är man!

Nr 7 
Vacker "bumlig" porslin! Ola la, tjockt porslin i grov karaktär är riktiga måsten. Eller jag vet att jag inte  m å s t e ha men men, det är helt klart min stil.

Nr 8 
Frökataloger! Och frön... När första frökatalogerna kommer för året då åker överstrykningspennorna fram och många långa listor blir det. Och frön får mig att känna mig rik! Konstigt? men sant!

Nr9
Riktiga råvaror! Ja, jag går igång på fina grönsaker som ser goda ut och smakar mycket. Riktigt kött som har fått bra liv innan det hamnar i min gryta. Som sagt bra, goda råvaror! Jag kan nog ha en egen 10-i-topp lista bara för råvarorna...

Nr10
Och sist inte minst, går jag igång på ord som kulturarv, ekologisk, kretslopp, självhushåll, mull, kompost, jord, odling, växtlighet, återvinning and so on. 
Bring it on!
Vad går du igång på?

7 kommentarer:

 1. Höns, ägg, trädgård, doften när man kommer ut nu på våren, garn, natur, vatten, hav, ödslighet,när fröna gror jag det finns mycket=)

  SvaraRadera
 2. Att lyssna till intressanta människor. Att läsa. Att fångas av en tanke. Att plocka bär. Matt papper. Blommiga klänningar. Känslan av jord. Nariga händer.

  SvaraRadera
 3. Jord under naglarna, böcker, snittblommor - gärna egenodlade, gamla hus med patina, öppna landskap utan sly, vintersnö, maskrosfrön...

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Kul om du hinner/orkar titta förbi. Kan du ta med dig 2 salvor för de trötta trädgårdshänderna?
  Jag kan sätta in på ditt konto så fort jag kommer hem igen.
  så slipper vi frakten. Bara om du orkar det vill säga.
  Dags att blogga lite om dem tänkte jag.

  Hörs och ses hoppas jag.

  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 5. Trädgård,jord,frön,höns,ägg,lerkrukor,skog,mossa,stenar,kvistar, vatten, trädgårdsböcker,grånat trä,kompost........

  SvaraRadera
 6. Tänkte jag skulle kika in och fråga hur det går med dina hängtomater. Har de börjat gro något än?
  På tal om att gå igång. Din Nº1 är även min Nº1, nästa vecka går kosan till Småland och det jag längtar mest efter är en jättelång skogspromenad. Sätta mig på en sten och sniffa på skogen/naturen, pilla i mossan - brrrr får rysningar bara av att tänka på det. Ha en fin helg! Kram Annelie

  SvaraRadera
 7. Starens lockläte och klippande med vingarna när han upptäckt och accepterat en ny holk och försöker skaffa sig en partner...

  SvaraRadera