21 jan. 2010

Bovete igen...

Bovete, japp here we go again! Tänkte att jag skriver de tips jag har samt plocka andra förslag på vad man kan göra med Bovete. Det var ju någon som ville ha förslag... :-)

EN mycket god sallad på Bovete gjorde jag till middag och sedan använde den till lunchlåda också. Kokt bovete, kok broccoli, svarta bönor, lite gul och röd paprika och soltorkade tomater. Dessutom blandade jag i lite fetaost för att få den fylligare och matigare. Till middagen serverade jag den ljummen med skivad kalkon till. Till lunch åt jag den kall men hade även två kokta ägg till. Gott, enkelt och supernyttigt! Och vill man vara "helt rätt" utesluter man paprikan.

Använder det som ris eller couscous...
Jag har en favorit grundsallad som jag gör.
Broccoli, blomkål, kronärtskocka, salladslök och ärtor tillsammans med kokt helt bovete med god dressing blir en matig sallad. Varieras på olika sätt efter vad som finns i kylen och frysen.

Bovetesalladen som jag gjorde för första gången till nyårsafton blev mycket lyckad. Boveten är verkligen användbar... Sockerärtor, broccoli, paprika och kronärtskocka tillsammans med bovete blev det en lyxig och god sallad.

Mia B sa... Mer bovetetips:
Jag brukar göra en kålpudding där köttfärsen
byts ut mot 2 dl hel bovete+2 dl röda linser,
kokta i buljong med ett par lagerblad i ca 5 min.
Smaken blir ganska nära en "riktig" kålpudding
och äts med potatis & lingonsylt.

Har ni flera tips?

4 kommentarer:

  1. Mums - låter gott! Jag är så nöjd att jag (och framför allt familjen!) kan ersätta ris med KRAVmärkt matvete. Måste testa bovete också!

    SvaraRadera
  2. Mums så gott med blandningar av alla slag och kålpuddingen , den är jag nyfiken på minsann....

    SvaraRadera
  3. Tack! Lovar ge bovete en chans till .-)

    SvaraRadera
  4. Är själv lite väl såld på bovete, då helst i vegetariska biffar och i bovete och morotsplättar! Helt dinkeltvete är inte så tokigt det heller...

    SvaraRadera