4 jan. 2010

The doggiii



Dagens påhitt har tröttat ut mig ordentligt och klockan har bara precis passerat ett.... Ibland vill jag bara krypa under täcket och gömma mig!

Min otroligt gulliga hund Wilma (Golden Retriver) har kommit på nya hyss de senaste dagarna och det ökar stabilt. Vi har stängsel runt tomten och hon brukar få springa fritt innanför inhängnaden. Inget konstigt på landet, eller hur?!

Dock så har det snöat ordentligt hemma hos oss och vi har nog över en halvmeter snö. Det i sin tur betyder att Wilma utan problem kliver utanför stängslet... och ibland måste hon anstränga sig och hoppa över. Det är hennes nya påhitt, rymma titt som tätt!

Idag efter morgonpromenaden borde hon ju vara nöjd kan man tycka men så fort vi kom hem och jag tog bort kopplet så... jag ni fattar väl. Nu har maken varit så snäll och åtgärdat problemet och vi hoppas på att the doggi slutar rymma.

Nu är hon renskrubbad och alldeles snart ska hon få tassvård. Har köpt en fet salva, Fyra Ess som jag ska smörja in tassarna med så att all snö inte fastnar under tassarna. Produkten är inte eko-märkt men är vad jag förstår så är det en naturprodukt? Ingredienserna är Petrolatum, Pinus Sylvesttris, Turpentine och Eukalyptus. Om jag skulle mig på en gissning så blir det vaselin, tall, terpentin och växten eukalyptus...

Själv ska jag snart lägga mig och ta en vilopaus känner jag.
Ha det gott!

6 kommentarer:

  1. Intressanta inlägg!

    Mvh Emma R

    SvaraRadera
  2. Visst vet du att vaselin är en biprodukt från tillverkningen av bensin och fotogen?! Tänkte bara att det kan vara bra att veta. Har tyvärr inget förslag på någon annan lämplig tass-salva dock.

    SvaraRadera
  3. Emelie: jo jag vet att petroleumgelé är en biprodukt men jag vet inte heller någon annan BRA tass-salva... möjligtvis kanske olivolja skulle fungera...?

    SvaraRadera
  4. Det finns en bivaxbaserad salva för hundar som heter Hundsalva. Vet var den säljs men vet inte om den är nåt bra...

    SvaraRadera
  5. Felicia: Ja, det är bara hålla ögonen öppna och faktiskt testa!

    SvaraRadera