14 apr. 2012

Trädgårdsmästaren i mig får vila...

Det är lite vår-blues hos mig kan man säga... Hade tagit lite ledigt för att vila upp och samtidigt påta i trädgården men det har varit tråkigt väder i flera dagar. Så inte har jag gjort många knop ute utan mesta dels varit inne och planterat om det som grönskar. Och gudarna ska veta att det har behövts ny jord och nya krukor.

Och i går, fredags skulle jag med maken till trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar, en efterlängtad tillställning. Särskilt nu när vädret inte har varit på topp så såg jag verkligen fram emot all grönska. Dock vaknade jag fredag morgon med ont i vaden. Inte bara lite ont utan ganska ordentligt, så där så det var svårt att ta sig fram. Förbi apoteket innan trädgårdsmässan var ett måste men det var väl klart att jag ändå skulle till detta event som jag har väntat på.

På mässan hasade jag fram och tyckte nästan att jag kan gå normalt nu i några få sekunder. Efter lite hälsande och kramande, lite inhandlande av växter och böcker så tackade jag för mig. Jag avvek då jag hade sjukt ont... att jag lämnade stället efter bara några timmar är en gåta men sant. Hem och vila benet och maken fick laga middag :-). Själv la jag mig på kökssoffan och började läsa i min första trädgårdmästarbok som blev årets tema i bokinköp: En trädgårdsmästares väg av Victoria Skoglund. Fin bok och jag gillar den skarpt. Fina skildringar och vackra bilder. Mys på hög nivå.

I morse vaknade jag med samma ont i vaden. Sjukvårdsupplysningen propsade på att jag åkte in och kollade upp. Sagt och gjort, vi åkte iväg klockan åtta i detta galna aprilväder med blöt snö. Efter ett antal timmar på akuten kunde man konstaterade höjda nivåer av "blattanblabla" som indikerar på blodpropp. Den enklare ultraljuden kunde inte visa någon propp så det blir till att åka in igen på måndag och göra en större undersökning. Och i morgon också för den delen för att ta en spruta... Det blir några sprutor nu... och jag som verkligen inte gillar sprutor.

Så nu ligger jag igen i kökssoffan, efter hela morgonen och förmiddagen på sjukhuset och tycker synd om mig själv. Jag ska snart börja med min andra trädgårdsmästarbok; I trädgårdsmästrens spår av Elisabeth Svalin Gunnarsson och slicka mina sår. Det blir inte mycket gjort här i några dagar, tråkigt. Jag tycker ju att det är så avslappnande att pyssla i trädgården.. om vädret är okej. Det är himla tur att jag ändå kom iväg en liten stund till mässan så jag kunde köpa lite litteratur att förkovra mig i.

Så nu vet ni, det är ju flera som undrade hur benet mår. Det mår och gör sig påmint vid varje rörelse. Nä, jag är inte så kaxig nu - men jag återkommer!

Ha det gött!

9 kommentarer:

  1. Men kära nån! Så väldigt obehagligt med vaden!
    Oojoj nu blir jag jätteorolig för dig. Men om det är en propp som döljer sig så finns det väldigt bra botemedel. Min vän hade en propp från knät ända in i magen... helt galet. Benet svullnade plötsligt upp. Men efter akutbesök fick hon åka hem med sprutor som hon tog i ett halvår. Nu är hon helt prima.
    Kanske är det bara en gammal konjak som fastnat i vaden pga vädret...
    Du behöver inte vara kaxig! - Ta hand om dig och ta EMOT hjälp.
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Å fy vad jobbigt. Känner med dig.

    Du får ta det lugnt och sköta om dig. Nöt kökssoffa, läs trädgårdsböcker och gör som doktorn säger. Så får vi hoppas det onda i vaden ger med sig snabbt. Kramar

    SvaraRadera
  3. Aj då, det där lät inget vidare. Krya på dig och vila ut nu ordentligt!
    Eija

    SvaraRadera
  4. Oj då det var ju inte så bra.
    Köpte också den boken.
    Kul och ses och tack för kram.
    Hoppas vi snart ses igen.
    Annika

    SvaraRadera
  5. Det var ju mindre kul och ont gör det också. Krya på dig!

    SvaraRadera
  6. Tack snälla för alla tankar!
    kram

    SvaraRadera