22 maj 2013

Leverans :-)


Det kom tre paket i förrgår!  Ett av paketen hade frimärken i min smak, många fina hönsmärken.  Värsta julafton :-) Gissa om det är spännande med paket som innehåller blivande nya hönsbesättningar. Nu är äggkläckaren laddad med nybeställningarna! Jag fick faktiskt även ta fram den gamla  kläckaren för att få plats med alla ägg :-) Och jag vet faktiskt att det är ett till paket på väg:-). 

Jag har beställt Mararan- och Brahmaägg! De mörkt bruna äggen är Maraner och de ljusa Brahmaägg. Ni förstår, det ska bli förändring i hönsgården. Jag ska "ta bort" alla andra hönssorter förutom Sussex och de få Brahmor och Maraner jag har. Alla andra sorter säljer jag bort till andra behövande ;-)

Så förhoppningsvis kommer jag ha flera olika familjer av Brahmor, Maraner och Sussex. Inga andra raser. Näe jag ska satsa på dessa tre, det blir toppen.

Jag återkommer med bilder på föräldradjuren till äggen, jag måste ju skryta lite ;-)

9 kommentarer:

 1. Det är ju så häftigt att man kan beställa ägg som blir höns...coolt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur? Sååå roligt!

   Radera
 2. Spännande! Fint med så mörkt bruna ägg. Hoppas allt går bra med dem.
  / Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt fina ägg och så småning om ska jag visa bilder på föräldradjuren, de är också vackra!

   Radera
 3. Jag tjöt till av glädje när jag upptäckte på affären att det finns hönsfrimärken... Kassörskan delade uppenbarligen inte mitt intresse utan frågade om det hänt något...
  Kul med hönsrokaden. Skall bli spännande att se hur kläckaren levererar. Här har en hedemora precis ruvat fram en kyckling på tre ägg. Hon lämnade sin vana troget redet när en kläckts. Nu ligger de två under en som precis lagt sig. De är galet ruvvilliga de där hedemororna...
  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ... visst är de häftiga?! Stackars kassörska ;-)
   Ja här blir det en ordenlig omställning... jag sparar några vuxna hönor för att få ägg så länge jag bygger upp min nya besättning.

   Radera
 4. Vilken härlig blogg du har! hittade hit via en länk om blåa kindfläckar på silkeshöns :O) hur ser din meditationsträdgård ut nu? behöver inspiraation, ska göra om en del av gamla hästhagen till en lummig örtträdgård och där inne ska hönsen ha sin hönsgård oxå..dock inte på samma ställe :O).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Ulrika! Välkommen! :-)
   Meditationsträdgården är inte färdigställd... tyvärr... det saknas grus och ett litet plank. Men jag tror att den blir färdig i sommar, då ska jag visa dig bilder!

   Radera
 5. Försökte lite såhär snabbt finna var i landet du befinner dig... har kanske lite vänner i behov av höns :)

  SvaraRadera