17 juni 2013

Glädjehuset som gud glömde...


Japp, så här illa kan det se ut när jag inte hinner med! En helt galen djungel i Glädjehuset och nu börjar det bli svårt att komma fram. Det som finns här inne är hönsgödsel, därav härlig växtkraft och så en massa plantor av tomater och chili men även paprika och aubergine. Och det finns även havre växande vilt i bäddarna. Det är nämligen så att vi matar med hel havre som godis till hönsen och det de inte äter upp gror ju så småningom och växer.

Jag började i lördags att rensa i Glädjehuset. Efter middagen på kvällen gick jag ut och började rensa systematiskt. Kvart över tio kom jag in och hade genomfört en kortsida, rensad och tillsnyggad. Och det är oundvikligt att det blir lite annat pyssel samtidigt, det finns så mycket att göra. Och det ena leder till det andra. Till exempel så krukade jag om auberginplantorna samtidigt eftersom det behövdes och de står där inne i gången till höger. Även om man inte ser gångar just nu ;-) Och så letade jag fram vajer och tomatsnöre för stöttning och rensade bland dem eftersom de behövs till tomaterna.

Nu kan jag konstatera att jag behöver fler uppbindingsmojenger då jag har fler tomatplantor i år. De räcker till alla sidor men inte mittpartiet. Och dessutom måste jag fundera på hur jag ska lösa konsturktionen i mitten med just dessa uppbindningsmejenger. Svårt att förklara men jag återkommer med bilder på hur vi gör. I´ll be back! :-D

I söndags förmiddag tog jag en långsida och en gång. Det går långsamt framåt men jag kan ändå tycka att det är nåt meditativt att hålla på, rensa och binda upp.  En kvadratmeter itaget, step by step. Och tänk vilken skillnad det blir! Och idag har jag tagit några meter igen. Känns bra!

Nu är det mittpartiet som behöver omsorg och det är lite mer jobb pga att det ska lösas med uppbindningen också. Dock inte olösbart utan mer om att få till det på ett bra sätt. Förra året lossnade en av långsidornas vajer och det vill jag verkligen inte att det ska hända igen. Många tomatplantor förstördes och det blir så j-vla jobbigt att göra om och rätt. Så det tål att tänkas på... det blir tungt när alla plantor är stora och vuxna och det hänger tomater i dem.

I den vänstra gången står det chili i kruka som också behöver krukas om. Vissa har något större krukor medan andra inte har det. Några chilisar väntar på nya hem och några har jag bara extra av. Men jag konstaterar att flera chilisar har satt frukt och trivs i djungeln! :-D

Ja, snart kan jag visa upp en "efter bild" så får ni se skillnaden. På tur efter Glädjehuset är odlingslådorna som ser liknande ut... (?) men med ogräs! Ja, långt ifrån perfekt! ;-)

Ha en skön vecka goa ni!6 kommentarer:

 1. Snacka om växtkraft!!!! Jag hade något liknande igår innan jag tog mig an mina tomater......det är konstigt att man (jag iallafall) alltid är tidsoptimist!
  Ha en fin midsommarvecka.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj... man kan ju inte säga annat än att det är ett riktigt greenhouse, det gör verkligen själ för namnet. Lycka till. Jag har en känsla att att vi snart kommer att få se en före- och-en-efter-bild.

   Radera
 2. Läckert!
  Helt rätt att köra ett steg i taget, sakta men säkert!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Oj, vad det växer! Tänk den som ändå hade ett glädjehus! :)
  (Nu blev jag sugen på att gå ut en sväng och rafsa ihop gräsklipp till att täcka mitt grönsaksland - det måste man väl kunna göra kl kvart i tio utan att vara konstig?)

  SvaraRadera
 4. I glädjehuset kan ingen höra dig skrika...

  Konstigt ser nästan ut som här i veckan - fast inte inne-ute...

  Verkar som du kapat tillbaka dina domäner - skönt i så fall - annars lycka till.
  Jag är just nu en usel datoranvändare... Återkommer...

  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Ser ut som en härlig djungel ändå! Mina plantor är ovanligt ynkliga i år så jag hade gärna haft din djungel att rensa :-)
  /Annika

  SvaraRadera