22 juni 2013

Jag har tagit makten över Glädjehuset! Hell yeh!


Kommer ni ihåg denna syn?! Jag skyllde på allt mellan himmel och jord men nu har jag tagit makten över Glädjehuset igen! Det har dock tagit mig hela veckan att få ordning och reda där inne!


Dessutom behövde jag ju lite mera linor att binda upp tomaterna i. Maken har löst det på ett enkelt och bra sätt, ibland behöver det inte vara så märkvärdigt.  Kanske att jag skulle måla dem och det gråa som borde vara svart...? Skulle bli lite snyggare då...


Tadaaaaa! Rensat och klart! Alla 75 (!) tomater är uppbundna och tjyvade, känner mig sååå nöjd! Alla chilisar och aubergine är omkrukade som du ser till höger i gången. I denhögraste bädd är det endast körsbärstomater av olika slag. Min "godis-sida" med små söta pärlor! I mitten är det många, många stora bifftomater. Flera olika varianter och jag är så spänd på resultatet. Längst bak är det italienska pastatomater samt en "evighetstomat".


På vänster sida är det bara gula tomater. :-D Och i krukorna är det chili. Och jag står med ryggen mot paprikorna och några chilisar. Har faktiskt ätit en paprika idag som mellanmål! Sååå gott!

Förutom att rensande, tjyvande, uppbindandet och omkrukandet av chili och aubergin så har jag även gjort nya tomatplantor! Det vill säga, jag har tagit finaste tjyvarna och krukat dem till nya plantor, 25 stycken. Vissa ska jag ha på friland och andra säljer jag bort eller ger bort! Fina plantor till bättre behövande! :-DNu har jag ätit middag och bloggat... :-) Nu ska jag ut och vattna i Glädjehuset och beundra mitt arbete!

6 kommentarer:

 1. oj vilket jobb du gjort. Förstår att du är nöjd.
  Ha en fortsatt härlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag är grymt nöjd.
   Ha det gott Lotta!

   Radera
 2. Duktiga du! Tror att det kommer att explodera med tomater i ditt växthus :)
  Stor kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ellerhur?! JAg hoppas på rekordskörd i år.
   Nu kan jag inte jämföra med statestik men anyway, kanske att jag skulle börja skriva upp och väga... ?

   Radera
 3. Vilken skillnad, ja man måste bara ut och titta till flera gånger, det är en riktig boost när man uträttat ett sånt storverk! Tillför du någon aska eller benmjöl till bädden? Vi lägger ju fårens ströbädd till tomaterna och har ibland fått komplettera med aska eller benmjöl då det uppstår pistillröta med bruna toppar på tomaterna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie
   Ja jag använder mig av aska. Första tillfället när jag planterar tomatplantorna och sen en månad senare ungefär. Vid planteringen så tar jag en näve per planta och strör ut. Kanske ska lägga till att jag har små händer ;-) Sedan blandar jag ut aska i vatten och vattnar en gång med vattenkanna. Då brukar det vara ungefär 1 liter aska till en stor vattenkanna!

   Radera