21 apr. 2014

Hur ska detta sluta?


Måndag kväll och jag är galet trött i kroppen! Flera dagars grävande i plommonlunden börjar kännas hårt. Ja, det är plommonlundssnack igen! ;-) Har idag inhandlat lite flowers och ett träd som inte är ett plommonträd, jag bara undrar, hur ska detta sluta?! 

Det blev vit Ormöga, Alba som jag ska samplantera med Hosta Patriot och ormbunkar. Antingen blir det med Lundbräken som är lite mörkare eller så Strutbräken som är lite ljusare, först måste jag kolla vilken som matchar Ormögat och Hostan.

Sedan köpte jag några plantor av gulsippan, Anemone ranunculoides som jag har planterat med vitsipporna. Förhoppningsvis korsar sig gulsippan med vitsippan, måste ju bli skitsnyggt?! Gulsipporna och vitsipporna ska få växa hejvilt som de behagar!

Nejlikrot är en nyhet för mig och denna hette Lemon Drops som jag köpte tre plantor av. Ljusgul blomma, ser lite ut som humleblomster, 30 cm hög och trivs i något fuktig och näringsrik jord.

Sist men inte minst så blev det ett gulbladigt rönnbärsträd! Sorbus aucuparia Dirkenii heter detta vackra träd. Det ska få en vacker plats längst in i lunden (lunden är avlång) att lysa upp. Jag hoppas att den går åt det limegula hållet och inte varmgula, vi får väl se när den har etablerat sig.

 Jag återkommer med bilder på arbetet som vi håller på med just nu. Fyra stubbar ska grävas bort först och främst... Sen ska jag försöka få till en stentrappa samt gången. Man skulle kunna säga att jag har lite att göra....

På återseende!

4 kommentarer:

 1. hahaha ja det verkar ju vara liiiite kvar att göra.
  Härligt att läsa att ångan är uppe! Tack för din mysiga hälsning - tänker på dig med - såklart.
  Jag har i år känt äkta lust att skapa några planteringar och inte BARA röja i allt som redan växer oss över huvudet.Köpa några växter..... OIIIIiiiii - så spännande.
  Har frösått en hel del penner (duktigt va?) och ligger ganska bra till i planeringen av alla grönsakssådder (massor med plantor som behöver komma vidare) - skall försöka få till lite tid att SKAPA typ - planteringar...
  KRAM på dig tjejen - snart hoppas jag att vi kan ses igen.

  SvaraRadera
 2. Vi har också börjat i andra änden, med att röja i gamla buskage. Nu är alla (nästan alla) smällebär borta och då ittar vi gigantiska hasselbuskar, krikon, slån, mirabeller och små friska krusbär dyker upp. Det är ett ett stort jobb men nu har vi skapat vår "trollskog"

  SvaraRadera
 3. Stubbar och trappor... låter en aning jobbigt.
  Ska bli roligt att se din plantering så småningom. Blir ockå sugen på att göra nåt nytt...
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Hur det ska sluta? ...never ending story.....det bara fortsätter och fortsätter och idéerna sinar aldrig. Alltså, det slutar gott!

  Kram!

  SvaraRadera