25 juli 2010

Hängmatteläsning


Inspirerad av sommaren och härliga grönsaker från landet utan några konstiga tillsatser läser jag Mats Eric Nilssons Äkta Vara som är den andra boken om tillsatser och "fusk". Jag återkommer med en recension när jag är klar med hängmattan och boken.

Jag har en extra bok av Den hemliga kocken av samma författare. Kanske finns det någon som inte har läst den och som är intresserad... Den hemlige kocken är värd att läsas. Finns mycket matnyttigt att reflektera över. Jag lottar alltså ut mitt extra exemplar av Den hemlige kocken som är oläst. Det enda du behöver göra är att skriva ditt tips om enkel god sommarmat på så naturliga råvaror som möjligt så är du med och tävlar. Och även om du inte är med och tävlar kan du väl tipsa om sommarmat som är naturlig och god?!

Tävlingen pågår juli ut.
Lycka till!

12 kommentarer:

 1. Bar böcker! =) Jag lånade ut min den hemlige kocken till dotterns dagis, hoppas de fått lite matinspiration av den... =)

  SvaraRadera
 2. Föresten, du har ju en fin lista där över vad du vill läsa. Lägg till en lista över vad du har läst i samma anda, så får vi andra som gillar samma typ av böcker, fler boktips! =)

  SvaraRadera
 3. Linda: Jag gav faktiskt bort den hemlige kocken i julklapp till mina närmsta. Vissa uppskattade den och andra tyckte det var oerhört jobbigt att läsa den. Så kan det vara när ens föreställningar rubbas.

  Ah... lista på lästa böcker?! Bra idé. Fixar!

  SvaraRadera
 4. Det var just i Den hemliga kocken min lilla hjärna riktigt gick igång på tänk och funderingar runt tillsatsfritt och riktig mat. Ypperlig bok! Tyvärr tycker jag andra boken är en pinsam upprepning och uppenbar plånbokspåfyllare för Mats-Eric Nilsson. Han gjorde en toppeninsats att sätta igång debatten, men sen har han verkligen spårat ur i sina ambitioner att tjäna en bra slant på vår väckta matoro. Tråkigt!

  Beträffande sommarmat är det just nu odlingarnas alla primörer som åker rakt upp på grillen - en grillwok är verkligen utmärkt här....och hemgjord glass och allt syltande och saftande inför resten av året.

  SvaraRadera
 5. Hannele: bra med bibliotek ;-)

  Mamma Mimmi: det var tråkigt att höra om Äkta vara men medger att det är också därför jag INTE har köpt den förrän nu. Ville liksom inte förstöra bilden av det hela men någonstans ändå visste att det var så med uppföljaren. Nu ska jag ändå läsa klart så får vi se...

  Grillwok låter ju smart, alldeles underbart gott. Att grilla grönsaker i sig är ju gott... enkelt och smakrikt.

  SvaraRadera
 6. Jag har föresten varit på en föreläsning med Mats-Eric Nilsson, han är inspirerande att lyssna på, även om det inte var några nyheter för mig eg. =)

  SvaraRadera
 7. Hej Bondjäntan! Har redan boken och den är intressant men inga nyheter för mig direkt. Tips är alltid kul att bidra med (utom
  tävlan):
  - Tysk potatissallad när man kokt lite extra färskpotatis. mycket godare och nyttigare än köpt Epotatissallad på plastbytta.
  Skär potatisen i lagom bitar. Strimla knipplök eller rödlök och lägg i Rör ihop neutral olja, vitvinsvinäger, senap, vitlök, salt, peppar. Blanda väl med potatisen. Låt stå till sig några timmar, gärna över natten.

  -

  SvaraRadera
 8. Ivan: boken får jag väl kasta på någon till slut utan att fråga om de har den... eller använda som eldpapper till vedspisen :-) Nåt får jag nog hitta på.

  Angående köpt potatissallad så var det länge sådan en sån bytta fanns hemma hos oss. Kan riktigt inte med dessa tjocka geggor...
  Vi gör en liknande potatis sallad som din tyska, utan senap och med en massa örter. Någon dag ska jag prova din!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Håller med Mamma-Mimmi, den första boken var kanonbra som även satte igång min hjärna och efterföljaren bara upprepning. Har sett fram emot den nya boken men tyvärr verkar det ju som att det inte går att lita på innehållet då det verkar finnas gott om faktafel. Se själva och läs här: http://louisekonsumentkoll.se/doden-i-grytan/ Därför köper jag nog inte boken då jag inte vill bli vilseledd.

  / Ekonörd

  SvaraRadera
 10. Bondbruden; yes you know it!

  Ekonörden: jag har läst flera länkar, däribland "din" och visst är det intressant läsning. Dock köper jag nog boken ändå för att bilda min egen uppfattning... alltid intressant att se hur man vinklar saker och ting.

  SvaraRadera