17 juli 2010

ΏΠΑ!


Har ni sett?! Kunde inte motstå att inhandla Min stora feta grekiska kokbok! Ni som följt mig ett tag vet ju att böcker är min stora passion och jag har stora svårigheter att låta bli dem när jag hittar något som jag förälskar mig i... vissa kan man ju låna om och om på bibblan men långt ifrån alla ;-)

Jag har precis bara börjat bläddra lite smått i boken men är fullkomligt kär. Otroligt fina bilder blandat med texter från det verkliga livet och minnen. Ja visst ja, lite recept också...

När jag åt upp min kompis är en av hennes minnesberättelser i boken. Här berättar hon om ett lamm som hon blir kompis med när hon är liten. Hennes mormor varnar henne men ändå blir de vänner. När mormordern höjer yxan för slakt bönar och ber hon, gråter men det hjälper inte. Lammet är till för mat. Hon lovar att aldrig mer äta kött i den stunden. Hon går till kyrkan och ber för lammet. Vid middagsbordet krävs det en enda tugga för att hon ska svika sin vänskap till lammet...

Fina anekdoter med mycket känsla. Man får en fin inblick i ett annat samhälle, en annan kultur än vad jag är van vid. Jag har ju min egen kultur jag ;-)

Jag hittade ett recept på Yoghurt - Lamm som jag planerar att tillaga i morgon. Har precis hämtat lammsteken ur frysen för upptining. Det finns många goda ting i denna bok, och jag har ju bara precis börjat!

Detta är en bra början till ett livslångt gott ätande!
ΏΠΑ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar