16 juli 2010

Lyckan vänder?


Kanske att lyckan vänder till oss ändå trots äggkläckarmissöden. Har vänt på äggen manuellt efter att jag så att kläckaren inte vände på äggen. Och igår kläcktes hela 6 kycklingar till min stora glädje. Jag kunde rädda några!


6 stycken Brahma kycklingar är alltså födda. De é värsta fluffiga. Nu får de kokt potatis och ägg gulan från ett kokt ägg till mat. Måste köpa lite fågelfrön till dem.

Det är kycklinglycka igen!

7 kommentarer:

 1. Så underbart att du fick några kycklingar...grattis :-)

  SvaraRadera
 2. ...och så söta de är...och lustiga med sina duniga ben och fötter :)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Kikar in här då och då sedan du hjälpte mig med tips på vart jag kunde vända mig för att bereda lammskinn - alltid lika kul att se hur du har det! :-)
  Kanske kan jag nu få ge ett råd tillbaka, som tack för hjälpen - nykläckta kycklingar kan få ströbröd, kokt fisk och finsmulade havregryn den första tiden.
  Mvh Ewa

  SvaraRadera
 4. Fru Purjo x2: Tack! och visst är de söta?! De är på nåt sätt dunigare och fluffigare än våra andra kycklingar har varit. Undrar om det är typiskt Brahma?

  Ewa: vad roligt att du återkommer, du alltid Hjärtligt välkommen tillbaka!

  Ströbröd.. har nog inte hemma men jag kan ge dem lite bröd och smula sönder själv :-).
  Ja, de fick kokt lax i dag på dagen samtidigt som jag matade kattungarna med lax. Nu har jag köpt finkblaning för att komplettera middagen! Ja till kycklingarna alltså, inte kattungarna.

  SvaraRadera
 5. Oj så kul och så fina dom var.
  grattis!
  mvh Lena

  SvaraRadera
 6. Lena A: ja det känns bra, jag som trodde allt var förstört.

  SvaraRadera
 7. Gud så söta som är! :)

  SvaraRadera